menu

De Trapeze 8 - Tonke Dragt en Han G. Hoekstra (1967)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek / Verhalenbundel
Psychologisch

95 pagina's
Eerste druk: Noordhoff, Groningen (Nederland)

Een bundel met vier verhalen en een aantal gedichten. De Bonte Pijper is het verhaal van een moderne rattenvanger van Hamelen, die in plaats van ratten auto's met zich meelokt. De kinderen willen hem echter niet volgen: ze zitten allemaal aan hun televisie gekluisterd. De Robot van de Rommelmarkt vertelt een verhaal van Edu, wiens huiswerkrobot kapot is. Als hij op de markt een oude robot vindt, besluit hij die te repareren en hem zelf alles te leren - maar als de robot volleerd is, merkt Edu dat hij geen huiswerkrobot meer nodig heeft: hij weet zelf al alles. De Tijd Zal Het Leren is het verhaal van een klokkenmaker die een tijd-machine gebouwd heeft, waarmee je tien minuten in de toekomst kan reizen - als je er tien minuten in gaat zitten. In Waar Wouden Zijn... vliegt Edu, die intussen ruimtevaarder geworden is, over de planeet Venus, met zijn gevaarlijke wouden. Hij kan zich niet inhouden en landt op de planeet, om ze van dichtbij te onderzoeken...

zoeken in:
avatar van Freud
Het verhaal van de klokkenmaker is later nog uitgebreid en los verschenen als Het Geheim van de Klokkenmaker (1989), de twee verhalen over Edu (die later het hoofdpersonage zal worden van Torenhoog en Mijlenbreed en Ogen van Tijgers) zijn in 2001 opnieuw uitgegeven onder de titel De Robot van de Rommelmarkt / Route Z.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:03 uur

geplaatst: vandaag om 10:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.