menu

The Lonely Skier - Hammond Innes (1947)

Alternatieve titels: De Eenzame Skiƫr | Fire in the Snow

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Engels
Thriller

240 pagina's
Eerste druk: Collins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Neil Blair mag voor drie maanden naar de Dolomieten als scenarioschrijver. De enige bijzondere instructie die hij meekreeg luidde: kijk vooral goed uit naar Carla Rometta, maar doe verder niets. Hoog in de besneeuwde bergen, in het hotel Col da Varda, nemen Blair en Joe Wesson, de cameraman, hun intrek. Gemakkelijk wordt het niet voor Blair, want het hotel blijkt vol te zitten met duistere figuren. Hun vreemde houding intrigeert hem: waarom komen deze mensen juist hierheen? Wat zoeken ze hier? Wat voor vreselijk geheim verbergt Col da Varda? Het zoeken naar een antwoord op deze vragen moet Blair bijna met de dood bekopen. Maar dan wordt duidelijk waarop iedereen aast: een nazischat waarin vele partijen geïnteresseerd zijn. Gangsters, ex-nazi's, oud-verzetsstrijders, maar ook regisseur Derek Engles. In een bloedige climax zal moeten blijken of Blair en Engles de bijna onoverkomelijke moeilijkheden het hoofd kunnen bieden.

zoeken in:
3,5
Een spannend verhaal dat op geen enkele manier gedateerd aandoet. Tenslotte zijn er in Polen nu nog steeds mensen die zoeken naar een Nazi-goudschat in een trein ergens ondergronds in dat land.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:55 uur

geplaatst: vandaag om 23:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.