menu

The Angry Hills - Leon Uris (1955)

Alternatieve titel: De Dreigende Heuvels

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Oorlog

249 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Roman gebaseerd op het dagboek van zijn oom Aron Yerushalmi uit Tel-Aviv in Israël. Na de dood van zijn vrouw arriveert de Amerikaanse schrijver Mike Morris in Griekenland om een erfenis in ontvangst te nemen en om de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij is amper in het land of de Duitse troepen vallen het land binnen. Al snel raakt hij verwikkeld in een ingewikkeld kat-en-muis-spel met de Gestapo, Britse spionnen en het Griekse verzet...

zoeken in:
avatar van heinonlein
3,5
Zeker niet een van uris' beste boeken, hij heeft nog niet zijn draai helemaal gevonden. Het boek leest als een b-film en de duitsers worden weer al te typisch neergezet. maar toch een erg onderhoudend boek dat je in 'n ruk uitleest, met een goed verhaal en interessante personages. Zeer zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:20 uur

geplaatst: vandaag om 07:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.