menu

Morgen Zien We Wel Weer - Simon Carmiggelt (1967)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal / Humoristisch

175 pagina's
Eerste druk: Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Deze Carmiggeltbundel staat in het teken van de onbekommerdheid. De loodzware last van het zorgen, de grote pretentie ons steeds maar weer zorgen te maken, prikt Carmiggelt door met een reeks 'Kronkels' die het 'carpe diem' en het 'take it easy, keep smiling', centraal stelt. Een bundel die morgen weer een uitweg biedt na de vele dingen van het lichtgrijs tot diepzwart die u vandaag wellicht drukken. Morgen. Niet overmorgen, want dat is een grote gok.

zoeken in:
avatar van Wandelaar
4,0
Onbekommerdheid is het thema van deze bundel. Nu was Carmiggelt, niet in de laatste plaats door zijn oorlogservaringen, niet echt een onbekommerd mens. Hij had een drankprobleem en nog wat problemen meer. Dat hij zes keer per week een 'Kronkel' wist te leveren voor zijn Parool, kan een teken zijn van schrijfdwang, maar net zo goed van bloed dat kruipt waar het niet gaan kan. Carmiggelt wist van doorzetten. De in deze bundel verzamelde columns geven een prachtig beeld van het veranderende Amsterdam, in de roes van de beatmuziek en de veranderende moraal in die jaren. Carmiggelt wandelt daar tussendoor, een café bezoekend en zijn dagelijkse rondje makend langs het Rijksmuseum. De conversaties die hij quasi toevallig opvangt zijn altijd weer heerlijke brandstof voor zijn schrijfsels waarin humor en melancholie de hoofdrol spelen.

Een bundel trouwens, die als vele andere, als Salamander-pocket succesvol werd herdrukt tot begin jaren negentig. Sindsdien wordt weinig werk van de grote schrijver nog opnieuw uitgegeven, zoals het ook Godfried Bomans verging.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:42 uur

geplaatst: vandaag om 18:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.