menu

Assassin's Apprentice - Robin Hobb (1995)

Alternatieve titels: Moordenaarsleerling | Leerling en Meester | The Farseer Trilogy Book 1

mijn stem
4,13 (108)
108 stemmen

Engels
Fantasy

400 pagina's
Eerste druk: Bantam Spectra, New York (Verenigde Staten)

In het eerste boek uit de Farseer trilogy, maken we kennis met Fitz, een bastaard van kroonprins Chivalry. Fitz komt na de troonsafstand naar Buckkeep en leert daar alle dingen die een hoveling hoort te leren en een aantal dingen die een hoveling niet hoort te weten...

zoeken in:
Legan
Wat betreft Fantasy, behoort Robin Hobb tot de beste van de afgelopen 15 jaar. Vooral deze reeks is erg sterk. Een heerlijke en realistische reeks met een goede schrijfstijl en de kracht om je met iedere personage mee te voeren in hun wereld.

4,0*

avatar van Chungking
4,0
Helemaal mee eens. Vooral de hoge mate van 'realisme', de grote aandacht voor karakterontwikkeling (met name die van het hoofdpersonage), en een nauwkeurige opbouw van het verhaal onderscheiden deze reeks van andere fantasy - en stelt deze reeks er ook boven qua niveau.

avatar van Donkerwoud
4,0
Ik heb een bloedhekel aan het simpele genre van de fantasy, maar een schrijfster als Robin Hobb weet alle conventies te ontstijgen. Zij heeft een heerlijk realistische schrijfstijl die de wereld en zijn karakters goed invoelbaar maakt. Een oordeel volgt, maar het gaat zeker positief zijn.

avatar van Donkerwoud
4,0
Nee, ze stelt me beslist niet teleur, lekker ''realistische'' scenes met een ironische ondertoon. Op naar de volgende delen in deze serie...!

avatar van Nagini
5,0
Legan schreef:
Wat betreft Fantasy, behoort Robin Hobb tot de beste van de afgelopen 15 jaar. Vooral deze reeks is erg sterk. Een heerlijke en realistische reeks met een goede schrijfstijl en de kracht om je met iedere personage mee te voeren in hun wereld.

4,0*


Helemaal met je eens.
En vreemd genoeg, kom ik de boeken van de levende schepen niet eens door het 1e hoofdstuk heen.

5,0
De boeken van de zieners (en het vervolg; de boeken van de Nar) is verreweg de mooiste fantasy-reeks die ik ooit gelezen heb!
Beter dan Tolkien!!!
De schrijfstijl van Hobb zorgt ervoor dat je als het ware wordt meegezogen in de wereld van Fitz Chevalric... En het niet weet los te laten...

Samen met de boeken van de Levende Schepen en de Nar trilogy behoort deze reeks zeker tot het beste wat ik ooit heb gelezen.

Inmiddels is het eerste boek van Leerling & Meester ook als strip uit gegeven: "De Bastaard: en is getekend door Gaudin & Sieurac.
De 2 opvolgende delen verschijnen in februari en in het voorjaar.
De karakter uitwerking is misschien wat oppervlakkig maar die ken je uit de boeken.
Het is geniaal om te zien hoe de tekenaars de fantasie wereld van Robin Hobb tot leven wekken.

Een aanrader dus!

avatar van Grovonion2
Okee, komt op mijn "te lezen" lijst, en eerst en vooral op mijn "willen hebben" lijst. Kan misschien het gat dat het laatste deel van George Martin heeft achtergelaten even vullen.

avatar van Bruno_6
Is dit boek vlot te lezen in het Engels? Ik heb niet echt zin om te wachten tot er ooit nog eens een Nederlandse uitgave verschijnt. (Of misschien moet ik gewoon eens een bezoek brengen aan de plaatselijk bibliotheek.)

avatar van centurion81
4,5
Bruno_6 Is tweedehands gewoon te koop hoor, vanaf 3 euro:

Boekwinkeltjes.nl - Boeken zoeken: moordenaarsleerling

bol.com

Veel plezier!! =)

3,5
Toch een beetje een teleurstelling dit werk, na alle lovende commentaren. Al zie je wel meteen waar GRR Martin de mosterd gehaald heeft voor zijn Song of Ice and Fire. Bij Robin Hobb ontbreekt het een beetje aan stoffering. Er zijn relatief weinig karakters, die bovendien als enorme karikaturen worden weergegeven (en genoemd). Het ontbreekt ook wat aan locaties en omschrijvingen daarvan, je fantasie wordt niet echt geprikkeld met de uitrolling van scènes in dezelfde setting (meestal).

avatar van Mug
3,5
Mug
Nog niet helemaal in een joechei-stemming. Wellicht dat de verwachtingen (te) hoog lagen. Maar ik denk ook dat dit boek voornamelijk voelt als een echt begin, zonder een grote cliffhanger op het eind. Er gebeurt mijns inziens net iets te weinig of zo. Ik mis wat grootsheid wat ik persoonlijk zoek in een fantasyboek.

Top: per hoofdstuk een stukje geschreven in het nu door Fitz. Slimme truc die nieuwsgierig maakt.

Wel benieuwd naar deel 2. Als ik de verhalen mag geloven tig keer beter....o jee... (te) hoge verwachtingen?

Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.