menu

Anansi Boys - Neil Gaiman (2005)

Alternatieve titel: De Bende van Anansi

mijn stem
3,89 (22)
22 stemmen

Engels
Fantasy

336 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Fat Charlie Nancy is niet dik. Al twintig jaar niet meer. Hij is wel woedend, in de war en meer dan een beetje bang. Want zijn leven staat volledig op zijn kop en dat is allemaal de schuld van zijn vader. Als die gênante grappenmaker niet dood was gebleven op een karaokepodium, zou Charlie nog steeds geen enkel idee hebben van de ware identiteit van zijn oude heer. En hij zou evenmin weten dat hij een broer heeft die Spider heet, met dezelfde sinistere bovennatuurlijke gaven als hun vader. En dan zou die broer niet zijn leven overgenomen hebben. En zijn flat. En zijn verloofde. En álles beter doen dan hij. Charlie voelt zich even machteloos als een vlieg in een spinnenweb. Daarom neemt hij onorthodoxe maatregelen: een voodooritueel dat Spider voorgoed uit zijn buurt moet houden.

zoeken in:
4,0
Werd tijd hoor aegron

Dit boek had ik tijdens m'n vakantie bij. Niet de geweldige samenwerking die in Good Omens te lezen viel, maar een lekker boek dat goed wegleest,een leuke portie urban fantasy bevat en witty genoeg is.

Gaiman entertaint maar is nergens zo grappig als Pratchett is nergens zo creatief als Noon.

4*

PS: verhaaltje zal wel overgenomen zijn van de kaft maar verraadt toch wel een hoop.

4,5
Ja het verhaaltje komt van bol.com. Ik zal er eens naar kijken.

Het boek vond ik erg aardig. Niet zo goed als American Gods, (de min of meer voorloper) maar zeker niet slecht.

avatar van Psychocandy
Gekregen voor mijn verjaardag, van mijn broer. Ik ben er erg benieuwd naar!

avatar van starbuck
3,0
Waar ik American Gods erg goed vond, viel dit een beetje tegen. Toch wel een typisch Gaiman boek. Heb ergens gelezen dat het een vervolg zou moeten zijn op American Gods, maar dat haal ik er niet uit. 3*

Christiaan
Na het lezen van Sandman vond ik deze bij de ramsj. Lijkt me typisch Gaiman als ik de kaft zo lees, maar dat moet dus nog blijken

@ starbuck: In een interview zegt Gaiman dat het gemarket is als het vervolg van American Gods, maar dat hij dat betreurt omdat dat niet klopt.

4,5
Weinig overeenkomsten met American Gods (Als in dat het een vervolg zou zijn), begrijp de link ook niet helemaal. De enige overeenkomst is dat Anansi een kleine rol in American Gods heeft.

Verder kreeg ik wel gemengde gevoelens van dit verhaal. Eerst had ik een hekel aan Spider, maar later werd dat weer anders. Ik denk dat daar ook wel de kracht schuilt van het verhaal, omdat het de lezer zo kan overtuigen. Erg goed, leuk en vooral heel boeiend.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:17 uur

geplaatst: vandaag om 17:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.