menu

Het Beest - Wendy Stroobant (2007)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Griezel / Historisch

132 pagina's
Eerste druk: Davidsfonds, Leuven (België)

Lise komt als gouvernante op het kasteel van Saint-Sauveur. Maar de drie kinderen willen helemaal geen babysit; zij hebben genoeg aan elkaar en hebben zo hun eigen bezigheden. Lise begint het enorme kasteel te verkennen en komt op de verboden verdieping, waar ze ontdekt dat er een gevangene wordt vastgehouden. Hij schuift een brief onder de deur door. Tot haar eigen verbazing beantwoordt ze de brief en ontrafelt zo stilaan het gruwelijke geheim dat het kasteelleven beheerst.

zoeken in:
3,0
Dit verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Het monster, Lise en een kamermeisje. En het is niet een heel gemakkelijk verhaal om te lezen. Er zijn best veel 'bijzaken' in het verhaal, die zijdeling voorbij komen maar eigenlijk geen meerwaarde hebben voor het boek en die het boek zelfs lastiger maken om te begrijpen. Het gezichtspunt van het kamermeisje is daar een voorbeeld van. De kasteelheer in dit boek blijft heel lang een 'ongrijpbaar' personage. Je komt niet veel over hem te weten en eigenlijk blijft die heel lang een mysterie. Op het laatst kom je te weten wie de kasteelheer is en begrijp je zijn acties en daden ook beter. Het boek is eigenlijk ook een beetje een beauty&the beast verhaal, waarnaast de Franse Revolutie, familieintriges en magie ook aan de orde komen

Gast
geplaatst: vandaag om 17:53 uur

geplaatst: vandaag om 17:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.