menu

Og Bakom Synger Skogene - Trygve Gulbranssen (1933)

Alternatieve titel: Het Geslacht Bjørndal 1: En Eeuwig Zingen de Bossen

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Noors (Bokmål)
Streek/Familie

276 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Oslo (Noorwegen)

De oude Dag woont samen met zijn twee zonen, Tore en Dag Jr., op de hoeve Bjørndal. Ze leven voortdurend in onmin met de plaatselijke grootgrondbezitter graaf von Gall en diens verwaande dochter Elisabeth. Tijdens het midzomernachtfeest, danst de jonge Tore met de verbouwereerde Elisabeth die zich veel te goed vindt om met zo’n boerenpummel om te gaan.. De jonge Tore dwingt haar zelfs een kus af. Elisabeth zweert wraak en spant haar verloofde, luitenant Margas voor haar karretje. Tijdens een race met twee koetsen ontstaat er een handgemeen tussen Margas en Tore, waarbij de laatste de dood vindt… De strijdt tussen de oude Dag en von Gall laait in alle hevigheid op. Zelfs de zachtaardige jonge Dag kan het onvermijdelijke niet afwenden...

zoeken in:
4,5
Prachtig boek, goede ouderwetse (heren-)boeren romantiek! Een citaat: "Men hjertet, som hun hadde holdt i frost og strenghet hele sitt voksne liv, det hadde klemtet nå - bare en eneste gang, men det dirret gjennom all hennes kropp siden." wauw
Doet een beetje denken aan "Woeste Hoogte" van Brontë.

avatar van eRCee
Nou, dat lijkt me wat veel eer. Is het niet eerder een scandinavische, minder-sentimentele versie van de boeken van Jos van Manen-Pieters?
(Heb er overigens vroeger ook van gesmöld. Te lang geleden voor een stem.)

4,5
@eRCee Misschien heb je wel gelijk (ivm dat te veel eer, de boeken van Jos van Manen-Pieters ken ik niet). Maar net na het lezen was ik hoe dan ook zeer enthousiast .

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.