menu

Daglicht - Marion Pauw (2008)

mijn stem
3,92 (50)
50 stemmen

Nederlands
Thriller

296 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Iris is een jonge succesvolle advocate die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zit zijn straf uit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader aanwijzen.

zoeken in:
hinie
Ben heel erg benieuwd naar dit boek. Las dat ze de Gouden Strop gewonnen heeft.

hinie
Een erg mooi boek en de woorden zijn mooi en zorgvuldig gekozen. Kon alleen niet leven met het einde. Daarom 4 sterren...

4,0
Verrassend.

avatar van Reijersen
3,5
Mooi boek, goed geschreven, je blijft het lezen. Alleen de clou is wel wat voorspelbaar, vind ik persoonlijk altijd jammer.

avatar van chiel
4,0
Wauw, wat een goed en spannend boek! Schokkend zelfs, het einde.

Vlas
Leuk boek om te lezen, goed geschreven ook. Dat Iris' moeder de dader is, was te voorspellen (in 'literaire thrillers' zijn er altijd een paar verdachten met een té voor de hand liggend motief, en er is de vertrouwenspersoon van de hoofdpersoon. 9/10 keer blijkt dan dat die vertrouwenspersoon de moord heeft gepleegd), maar de betrokkenheid van Twan was een verrassing.

3.5*

avatar van Dee-e
4,0
Heerlijke thriller van Nederlandse bodem. Ik keek er een beetje tegenop, want meestal bevallen de thrillers van eigen bodem niet, maar dit was een topper. Marion heeft Ray erg goed neergezet en ik voelde meteen een band met hem. Maar ook Iris was een interessant personage. Ze mochten iets meer uitgediept worden, maar veel meer heb ik niet te klagen, ik heb genoten.

4,0
Gewoon een goed en pakkend boek, met een aantal levensechte personen die goed beschreven worden. De moeder van Iris komt wel heel erg houterig over hetgeen een hogere beoordeling verhindert. Plot zit goed in elkaar en je blijft je betrokken voelen bij de karakters van de hoofdpersonen Iris en Ray. Een aanrader dus.

avatar van Vonneke_Legrand
4,0
Lekker pakkend geschreven. Móest wel erg mijn best doen niet te veel aan de film te denken.

Ik heb dit boek "geluisterd" en dat beviel me ook erg goed. De hoofdpersonen hadden ieder een eigen voorlezer, zodat snel duidelijk was bij wiens deel van het verhaal ik was.

avatar van Shaky
4,0
Poehhh, lastig. Ik weet niet zo goed wat ik hier nu van vond. Laat ik vooropstellen dat ik de opzet en opbouw uitstekend vind. Ray, Iris, ze hebben een persoonlijkheid en achtergrondverhaal. Het geheel wordt goed doordacht gebracht en het mysterie blijft lang standhouden. Het is bij de ontknoping dat ik het verhaal een beetje als een nachtkaars vind uitgaan. De uiteindelijke clue is nogal suf en ongeloofwaardig. Ook de manier waarop Iris de boel ontdekt is nogal random, en natuurlijk moet ze dit via seks met een medewerker bewerkstelligen want sja... het blijft een Nederlands product he .

Tijdens het lezen was ik erg enthousiast en de vreselijke finale ga ik in dit geval niet te veel van invloed laten zijn op mijn cijfer: een naar boven afgeronde 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:19 uur

geplaatst: vandaag om 04:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.