menu

Pawn of Prophecy - David Eddings (1982)

Alternatieve titels: De Voorspelling | The Belgariad #1 | De Kronieken van Belgarion 1

mijn stem
3,35 (20)
20 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

258 pagina's
Eerste druk: Del Rey, New York (Verenigde Staten)

Garion is opgegroeid op de boerderij van Faldor, opgevoed door zijn tante Pol. Maar dan blijkt dat een mysterieus voorwerp is gestolen en gaat Garion samen met zijn tante, een oude verhalenverteller, Silk (een handelaar) en Barak (een krijger) op pad om het voorwerp terug te halen.

zoeken in:
avatar van Lola4
Dit is nauw wat je een KANJER noemt:p Moet een enorme voldoening geven wanneer die uit is.

nicolas
Ja wadde, ik heb het bij wijze van spreken al lastig met 200 pagina's

avatar van Maikel
Deze deed me eigenlijk niet zo veel. Het kan misschien te maken hebben dat dit het eerste boek is na zes delen Het Rad des Tijds, maar ik kreeg echt het gevoel alsof alles met losse touwtjes aan elkaar hing. Dat inconsistente gevoel trok me niet het verhaal in en raakte me ook niet. Het eerste hoofdstuk was veelbelovend, erg goed geschreven ook, maar naarmate ik dieper in het verhaal kwam zakte de interesse ook meer en meer weg.

Gajarigon
Lola4 schreef:
Dit is nauw wat je een KANJER noemt:p Moet een enorme voldoening geven wanneer die uit is.


Haha, dat is ook een fout hoor. Het zijn er maar een stuk of 250

Dit boek is het eerste deel van een serie van 5. Je moet het eerste deel echt zien als een inleiding op het verhaal, een eerste kennismaking met de hoofdpersonen. Eddings is zeer sterk in karakterbeschrijvingen. De boeken zijn niet los van elkaar te lezen. Het is echt de moeite waard om door te lezen naarmate het verhaal vordert wordt het steeds spannender. Garion ontdekt wie hij werkelijk is en wat hij kan. Er zijn vele verwikkelingen, gevechten waarbij magie een rol speelt. Als je van het fantasy-genre houdt dan mag je Eddings niet missen!

Gast
geplaatst: vandaag om 08:02 uur

geplaatst: vandaag om 08:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.