menu

Literatuur op de Markt - Laurens van Krevelen, Bertus Aafjes, Theo van Baaren, H.C. ten Berge, Huub Beurskens, Fleur Bourgonje, Anton Brand, Geert Bremer, Frans Budé, H.B.G. Casimir, G.L. Durlacher, Remco Ekkers, Jan G. Elburg, Kester Freriks, Hermine de Graaf, Wessel te Gussinklo, Stefan Hertmans, Lieve Joris, Frans Kellendonk, Anton Korteweg, Rudy Kousbroek, Hilbert Kuik, Wiel Kusters, Hubert Lampo, Josepha Mendels, Charlotte Mutsaers, Nelleke Noordervliet, Monika van Paemel, Karina Ploos van Amstel, Jean-Pierre Plooij, Ethel Portnoy, Olga Rodenko, Henk Romijn Meijer, Renate Rubinstein, Jan Siebelink, Hans van de Waarsenburg en Hans Warren (1987)

Alternatieve titel: Schrijvers over Hun Boeken, het Eerste Interview, de Ideale Lezer, over Voorleesavonden en Kritiek, het Literaire Klimaat, de Geur van Bestsellers en de Stilte van het Schrijven, over de Massamarkt en het Culturele Circuit. Verhalen en Beschouwingen

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel / Gedichtenbundel
Autobiografisch / Kunst en Cultuur

157 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Een bundel met korte verhalen, beschouwingen, anekdotes en nachtmerries van auteurs uit de Meulenhoff-stal. Uitgever Laurens van Krevelen gaat in op het spanningsveld tussen het uitgeven van kleinschalige serieuze literatuur en de verleiding van de spectaculaire en massale bestsellermarkt. Bertus Aafjes vertelt hoe de kritiek van de katholieke wereld op ‘Een voetreis naar Rome’ ook gevolgen had voor zijn familieleden. Theo van Baaren vraagt zich af hoe een weinig weerklank ondervindende dichter het publiek dat hij niet heeft aan het verstand moet zien te brengen een groot maar miskend poëtisch genie te zijn... Hermine de Graaf heeft last van een postnatale depressie vanwege de geboorte van een boek en tijdens de bijbehorende signeersessie wordt ze pijnlijk geconfronteerd met een stukje verleden waar ze zelf niets meer van afweet. Haar advies: “schrijf voorlopig geen boek; de nazorg in Nederland is nog erg slecht geregeld.“ Bevat ook een overzicht van alle leverbare Meulenhoff-uitgaven.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:38 uur

geplaatst: vandaag om 21:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.