menu

1988: Wij Hielden van Oranje - Auke Kok (2008)

mijn stem
3,80 (10)
10 stemmen

Nederlands
Historisch

304 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

Auke Kok komt met de reconstructie van de Europese Kampioenschappen van 1988. De overwinning op de Duitsers in Hamburg leidde tot het grootste spontane volksfeest sinds mei 1945: eindelijk het 'trauma' over de verloren finale in 1974 uit de weg geruimd, eindelijk had opoe haar fiets terug. Met Marco van Basten en Ruud Gullit als moderne helden was het heerlijk om een Nederlander te zijn. 'Wij houden van Oranje', zong André Hazes, en zo was het. Kok schildert het portret van de jaren tachtig, van de generatie voetballers die geschiedenis schreven door hun land - tot nu toe enige - voetbalgoud te schenken.

zoeken in:
avatar van Thomas83
Mooie timing om dit boek toe te voegen.
Deze moet ik nog eens lezen. De meeste voetbaljournalisten in Nederland zijn niks, maar Auke Kok heb ik wel hoog zitten. Hij heeft verstand van voetbal en kan daadwerkelijk ook zinnige dingen over ze schrijven. Bovendien heeft hij wel een fijne manier van schrijven.

avatar van DvonGeem
4,0
Heerlijk boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:09 uur

geplaatst: vandaag om 10:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.