menu

William Wilson - Edgar Allan Poe (1839)

Alternatieve titel: William Wilson. A Tale

mijn stem
3,65 (27)
27 stemmen

Engels
Griezel

18 pagina's
Eerste druk: Burton's Magazine, Philadelphia (Verenigde Staten)

William Wilson leert op school zijn naamgenoot kennen. Hoewel deze beduidend armer is, zijn er vooral veel gelijkenissen tussen beide Williams. Dit leidt tot een rivaliteit die eindigt als William van de school afgaat om te gaan studeren. Zijn dubbelganger laat hem echter niet met rust...

zoeken in:
avatar van centurion81
4,0
Geweldig verhaal...Enige wat ik jammer vond is dat ik de situatie al vanaf bladzijde twee doorzag. Zal ongetwijfeld te maken hebben met het lenen van het plot wat al zo vaak gebeurd is en we al zo vaak terugzagen, ook in films.

4*

avatar van HankMoody
4,5
Erg sterk geschreven met prachtige zinnen. Bij Poe gaat het niet om het plot maar om hoe het geschreven is en zo kan hij elk simpel verhaaltje erg sterk neerzetten waardoor je uiteindelijk nog zwaar benieuwd bent naar het einde en in spanning aan het lezen bent.

Jij hebt overwonnen en ik geef me over. Maar voortaan ben jij ook dood - dood voor de wereld, voor de hemel en voor de hoop! In mij heb jij bestaan, en zie, nu ik sterf, aan dit beeld, dat het jouwe is, hoe volkomen jij jezelf hebt vermoord!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:44 uur

geplaatst: vandaag om 20:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.