menu

Pinkeltje en de Boze Tovenaar - Dick Laan (1968)

mijn stem
3,56 (17)
17 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

142 pagina's
Eerste druk: Van Holkema en Warendorf, Bussum (Nederland)

In Pinkeltjesland woonde ooit ook een goede tovenaar, Tirandu. Zijn zoon was een slechterik, die zijn eigen vader betoverde. Daarna werd de jongen een boze tovenaar en de schrik van heel Pinkeltjesland. Op een dag waagt Pinkeltje zich in het betoverde bos. Samen met Mierepiet en Torrelor lukt het hem het toverboek weg te halen uit het huis van de boze tovenaar. Nu kan Pinkeltje leren toveren. Als de zoon van de koning ontvoerd wordt, gaat Pinkeltje, gewapend met een toverzwaard, opnieuw naar het betoverde bos. Zal het hem lukken de boze tovenaar voorgoed te verslaan? En wat is het geheim van de raadselachtige toverkogel?

zoeken in:
avatar van tommykonijn
3,5
Deze vond ik echt goed vroeger, ik was echt verzot op Pinkeltje maar deze en de Flonkersteen vond ik (dacht ik) de leukste van Pinkeltje, genoeg spanning en avontuur voor een 6/7 jarig kind.

3,5*

avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Helemaal mee eens!

avatar van frolunda
4,0
Vond ik ook,heb hem zelfs nog,alleen met een andere (ik neem aan de originele) kaft.

avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
frolunda schreef:
Vond ik ook,heb hem zelfs nog,alleen met een andere (ik neem aan de originele) kaft.

Klopt, dus die zullen we eens mooi vervangen door de enige echte.

avatar van frolunda
4,0
Dit is 'em ja.Ik heb het boek weer een uit de kast,snel doorgelezen en ik snapte meteen weer waarom ik Pinkeltje en de boze tovenaar zo spannend vond toen ik een jaar of acht was.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:58 uur

geplaatst: vandaag om 23:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.