menu

Vrouwen met een IQ - Herman Brusselmans (1995)

mijn stem
3,45 (52)
52 stemmen

Nederlands
Humoristisch

195 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Herman is een rijke, hoogbegaafde drummer die in de band Foaming Vomit speelt. Hij heeft erotische relaties met verschillende vrouwen. In elk hoofdstuk komt een andere vrouw aan bod, waarbij de nadruk vooral ligt op het filosofische niveau van deze verhoudingen.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
4,0
Mijn eerste kennismaking met Brusselmans, en het valt helemaal niet tegen. Vlot leesbaar en met 1 interessant karakter: de drummer. Wat een gore, kleffe kootzak is me dat? Maar wel ene met ballen en een lekker nihilistische visie op het leven, een realist zeg maar.

vrouwen met een iq, heerlijk

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
marcelinho763 schreef:
vrouwen met een iq, heerlijk


Ik heb hem zonet gereserveerd bij de bibliotheek, het wordt hoog tijd eens nader kennis te maken met deze meneer. Ik zag hem pas bij DWDD met Georgina Verbaan tegenover zich. Tja ...
Wat zal het worden, humor of een oorlogsverklaring ?

avatar van Nicolage Rico
Herman schrijft met enorm veel humor, maar - zoals de titel al doet vermoeden - is zijn humor sneller weggelegd voor mannen, dan voor vrouwen.

Bij de DWDD was hij ook erg grappig. "To bef."

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
Gisteren begonnen in dit boek en bijna uit, de rijke hoogbegaafde drummer is inderdaad en duidelijk hoogbegaafd. De realiteit wordt haarscherp, bij vlagen (erg) grappig en uitvergroot neergezet. Tot voor kort zou ik denken dat 'vrouwen die geloven dat Egypte een eiland is en de woestijn het strand van Egypte' ook zo'n uitvergroting is, echter, al zappend zag ik onlangs het tv programma Lekker Slim. Ze bestaan echt, vrees ik (hoewel ik me argwanend afvraag waar en hoe ze de kandidates van dat programma hebben opgeduikeld).
Het verhaal leest verder vlot en volgens mij kan Brusselmans gezien zijn observatievermogen zo eeuwig over niets doorschrijven. Dat zal ook wel als ik naar zijn oevre kijk. Ik denk echter dat ik het bij deze kennismaking zal laten, om die hele boekentaart te proeven is een hapje genoeg.
Wat de smaak betreft? Je houdt ervan of niet. Voorlopig vind ik even niks en de gulden middenweg kiezen lullig. Derhalve zal mijn beoordeling wel eindigen bij 3* vanwege de stijl.

avatar van thomzi50
Moest jij niet De Broers Karamazov lezen ?

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
thomzi50 schreef:
Moest jij niet De Broers Karamazov lezen ?


Jij toch ook

avatar van Arkadi
Wordt weer helemaal niets met jullie

avatar van thomzi50
Ik ben anders hard bezig, hoor..

avatar van Peno3
1,5
Ik heb dit boek voor mijn boekenlijst moeten lezen. Ik keek er een beetje tegenop, omdat ik hoorde dat alle boeken van de lijst 'saai' zouden zijn, maar toen kwam ik erachter dat niemand dit boek las. Dat klopt ook wel, want dit boek was niet saai. Het is een cynisch en humoristisch boek, maar je moet het niet al te serieus nemen. Ik ga hierna zeker nog een Brusselmans-boek lezen, want wat mij betreft is Egypte een eiland, en hebben walvissen echt poten. Ik twijfel tussen 3½* en 4*.

avatar van liv2
Peno3 schreef:
Het is een cynisch en humoristisch boek, maar je moet het niet al te serieus nemen. Ik ga hierna zeker nog een Brusselmans-boek lezen,


Gast
geplaatst: vandaag om 10:47 uur

geplaatst: vandaag om 10:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.