menu

Stil Verleden: De Ontdekking van Mijn Slavernijgeschiedenis - Maria Karg (2023)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Biografie / Historisch

224 pagina's
Eerste druk: Walburg, Zutphen (Nederland)

Op haar dertigste verjaardag, in 1981, vliegt Maria Karg terug naar Suriname, het land dat zij zo’n tien jaar daarvoor verruilde voor Nederland. Haar vader is ernstig ziek en overlijdt kort daarna. In zijn lege huis vindt Maria een doos vol kaarten, brieven en boeken, maar pas veertig jaar later durft ze echt goed te kijken wat erin zit. In de tussentijd studeerde ze antropologie, werd ze lerares, werkte ze voor het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en verdiepte zich in het koloniale verleden van Nederland. Stukje bij beetje leert zij wie haar voorouders waren en hoe het slavernijverleden verbonden is met haar eigen familiegeschiedenis. In dit persoonlijke boek, vol foto’s en herinneringen, neemt Maria Karg de lezer mee op haar ontdekkingsreis.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Interview van 8 juli 2022 met de schrijfster door Herman Haverkate op de site van Tubantia (premium-artikelen zijn daar na eerste inlog beperkt beschikbaar, anders: €; tenzij abonnee):
Maria Karg geeft slavernijverleden in Overijssel een gezicht: mijn opa is voor 300 gulden vrijgekocht dat zal ik nooit vergeten
Maria Karg is de stuwende kracht achter het onderwijsproject over het slavernijverleden dat vanaf augustus [dat is: 2022] in heel Overijssel wordt uitgerold.
Ik ga zeker niet gebukt onder het verleden, maar ik kom er ook niet los van
De slavernij kent vele verhalen. Een van die verhalen is dat van mij

Gast
geplaatst: vandaag om 12:09 uur

geplaatst: vandaag om 12:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.