menu

The Book of Three - Lloyd Alexander (1964)

Alternatieve titels: Het Boek van Drie | The Prydain Chronicles 1

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

217 pagina's
Eerste druk: Holt, Rinehart and Winston, New York (Verenigde Staten)

Taran, een jonge man die in Caer Dallben woont onder hoede van de oudere geleerde Dallben en de boer Coll, is niet tevreden met zijn leven, dat voornamelijke bestaat uit boerderijwerk en studie. Hij wil graag een grote held worden, zoals die uit het mysterieuze Boek van Drie. Dallben probeert Tarans dagdromen te ontmoedigen door hem te waarschuwen voor Arawn, de Heer der Doden, en zijn nieuwe veldheer, de Gehoornde Koning. Dallben gaat zelfs zo ver dat hij Taran verbiedt de boerderij te verlaten, voor zijn eigen veiligheid. Als Taran tegen Coll klaagt over zijn leven, geeft deze hem vrolijk de titel Assistent-Varkenshoeder, ter ere van zijn verantwoordelijkheid voor de zorg van Hen Wen, Colls witte varkentje. Dit maakt Taran echter niet vrolijker...

zoeken in:
avatar van dallben
4,5
Geweldig mooi boek! Duidelijk de grootste bron voor het verhaal van de film The Black Cauldron. De boeken van Alexander vind ik zelf vele male beter dan die van Tolkien of J.K. ROwling doordat Alexander geen grote lappen tekst gebruikt om dingen te omschrijven. Tolkien doet daar minstens een aantal pagina's over en J.K. Rowling doet dat op een vage en langdradige manier. Geweldig boek!

avatar van dallben
4,5
The Book of Three - Prydain.eu
Mocht iemand een mooie recensie hebben? dan kun je die insturen naar [email protected]

Ted Kerkjes
dallben schreef:
The Book of Three - Prydain.eu
Mocht iemand een mooie recensie hebben? dan kun je die insturen naar [email protected]


Mijn recensie zal nog komen!

avatar van dallben
4,5
Ted Kerkjes schreef:
(quote)


Mijn recensie zal nog komen!

Ik kijk er erg naar uit.

Ted Kerkjes
Het tweede boek van Lloyd Alexander dat ik las; ik was zo stom om eerst het tweede deel The Black Cauldron - Lloyd Alexander (1965) te lezen.
Maar dit drukte de pret absoluut niet ondanks het feit dat bepaalde momenten voor mij wat minder spannend waren, maar spannend genoeg om mij door te laten lezen. Alexander schrijft meesterlijk over de Assistent-Varkenshoeder Taran die vergezeld door prinses Eilonwy en Fflewddur Fflam de Gehoornde Koning tracht tegen te houden. (Dat dit lukte wist ik niet alleen door mijn chronologische leesfout, maar ook door het bekijken van de film http://www.moviemeter.nl/film/6709)
Alexander mag wel een schrijfvirtuoos genoemd worden. Hij laat de verschillende karakters op een meesterlijke wijze uit de verf komen, zonder dat het saai wordt. (Bijvoorbeeld de praatwijze van Gurgi. Zijn 'Hapjes en papjes', 'Kletsen en petsen' vervelen absoluut niet. Of prinses Eilonwy's vergelijkingen. ('Je kijkt als een vis die perrongeluk in een vogelnest is geklommen.')
Het blijft gewoon goed!) Alexander zet vier geweldige personages neer die samen een verrassend avontuur beleven.
Op naar The Castle of Llyr - Lloyd Alexander (1966)

Gast
geplaatst: vandaag om 18:03 uur

geplaatst: vandaag om 18:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.