menu

The Pegasus Secret - Gregg Loomis (2005)

Alternatieve titels: De Pegasus Connectie | Lang Reilly #1

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

369 pagina's
Eerste druk: Leisure, New York (Verenigde Staten)

Bij een bomexplosie in Parijs komen twee Amerikanen om: een jonge vrouw en haar geadopteerde kind. De broer van de vrouw, de Amerikaanse advocaat Langdon Reilly, is vastbesloten om uit te vinden wie de explosie heeft veroorzaakt en wie zijn zus en neefje heeft vermoord. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een kopie van een 17e-eeuws schilderij van de Franse schilder Nicolas Poussin, waarvan het origineel in het Louvre hangt. Deze kopie, waarvan de achtergrond afwijkt van het origineel, was in het bezit van zijn zus. Het bezit van het schilderij blijkt ook voor Langdon levensgevaar op te leveren, want keer op keer worden aanslagen op zijn leven gepleegd. Naspeuringen leiden naar Rome, waar hij erachter komt dat het schilderij eigenlijk een soort landkaart is en de Latijnse tekst die erop staat een anagram voor een andere boodschap. Zijn achtervolgers zijn leden van de Orde van de Tempeliers, waarvan iedereen altijd heeft aangenomen dat deze in de Middeleeuwen al is opgeheven. Maar de organisatie blijkt nog wel degelijk te bestaan en al die eeuwen in het bezit te zijn geweest van een groot geheim waarmee ze het Vaticaan chanteren ...

zoeken in:
3,0
Dan Brown krijgt voor mij de voorkeur. Hij maakt een redelijk ingewikkeld verhaal spannend en niet onmogelijk. Gregg Loomis heeft met zijn held Lang Reilly een held gecreëerd in wie ik veel minder geloof omdat hij het wel echt heel moeilijk maakt voor zichzelf, maar ook voor zijn vrienden en kennissen. Een aantal legt het loodje. Het is dat hij hulp krijgt van een mooie struise vrouw van Duitse komaf tevens een ex-collega, maar anders had hij het nooit gered. Ik vermoed dat Loomis heeft willen meeliften op het succes van Dan Brown. En dan valt dit tegen. Ik vrees voor de rest van de serie.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:34 uur

geplaatst: vandaag om 13:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.