menu

Op Zoek naar de Verstrooide Tijd - Koen Haegens (2023)

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

240 pagina's
Eerste druk: Ambo/Anthos, Amsterdam (Nederland)

Koen Haegens is al zijn hele leven gefascineerd door tijd. In zijn boek 'Op zoek naar de verstrooide tijd' wordt hij door een ingrijpende gebeurtenis die hem bijna het leven kost geconfronteerd met een mysterie. Hoe kan het dat we van elk moment willen genieten maar ondertussen al swipend, scrollend en bingewatchend smijten met de uren, alsof ze niet op kunnen? Haegens onderzoekt hoe we tijd vermorsen, ongemerkt door onze vingers laten glippen, maar ook hoe we kunnen leren de tijd te nemen en te rekken. Mede aan de hand van grote denkers als Kierkegaard, Heidegger en De Beauvoir duikt hij in de ‘verstrooide tijd’. Dit spoor leidt langs gestreste Romeinen, smartphones en tijddieven. Koen Haegens eindigt in 'Op zoek naar de verstrooide tijd' bij het antwoord op de vraag of er een andere, intensere omgang mogelijk is met de beperkte tijd die ons gegeven is.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Let op: €

Essay in de Groene Amsterdammer, is een ingekorte voorpublicatie van 'Op zoek naar de verstrooide tijd':
ALS ALLE MOMENTEN FONKELEN

Nadat Koen Haegens drieënhalf jaar geleden op de ic belandde en ternauwernood aan zijn voortijdig einde ontkwam, wilde hij alleen nog maar ten volle leven. Maar hoe doe je dat? Kún je ontsnappen aan laagdrempelige prikkels?

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.