menu

Her Radiant Curse - Elizabeth Lim (2023)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy / Avontuur

432 pagina's
Eerste druk: Knopf Books for Young Readers, New York City (Verenigde Staten)

Channi werd niet als monster geboren. Maar wanneer haar eigen vader haar offert aan de Demonische Heks wordt ze voor altijd veranderd. Vervloekt met het gezicht van een slang is Channi precies het tegenovergestelde van haar prachtige zus Vanna – de enige persoon in het dorp die geen monster ziet wanneer ze naar Channi kijkt. De enige persoon die ze liefheeft en vertrouwt. Nu ze zeventien is wordt Vanna uitgehuwelijkt in een vulgaire wedstrijd die de schatkisten van de dorpsleiders zal verrijken. Alleen Channi, die al die jaren op haar kracht en sluwheid heeft moeten vertrouwen, kan haar zuster verdedigen tegen de wreedste van de vrijers. Maar door dit te doen wordt ze het doelwit van zijn woede – het begin van een gruwelijke Koninklijke strijd, een zoektocht over land en zee, een romance tussen gezworen vijanden en een keuze die het hart van Channi tot het breekpunt zal belasten.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
In het eerste deel van de duologie over de zes rode kraanvogels, Six Crimson Cranes, treedt Raikama voor het voetlicht, in eerste instantie en voor het grootste deel van de roman als de ‘boze stiefmoeder’. Totdat aan het einde haar ware aard en beweegredenen voor haar daden worden onthuld. In het tweede deel, The Dragon’s Promise, wordt aan de lezer meer onthuld over haar verleden waarin zij beter bekend stond als Channari.
Even terzijde, in dat tweede deel komt ook haar lievelingsbloem naar voren die daar de ‘moon orchid’ wordt genoemd, de stralend witte orchidee die in Maleisië en Indonesië bekend staat als de anggrek bulan (anggrek = orchidee, bulan = maan), de Phalaenopsis amabilis. Ook in het Nederlands wordt deze bloem de maanorchidee genoemd. De maanorchidee wordt met de ‘melati’ (Jasminum sambac = Arabische jasmijn) en de Rafflesia arnoldi tot de nationale bloemen van Indonesië gerekend.
In deze nieuwe roman, Her Radiant Curse, lijkt het levensverhaal van Channari/Raikama te boek gesteld te worden. En ondanks dat een lezer van de duologie eigenlijk de afloop al weet, belooft het een spannend verhaal te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:11 uur

geplaatst: vandaag om 20:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.