menu

The Host - Stephenie Meyer (2008)

Alternatieve titel: Zielen

mijn stem
3,76 (52)
52 stemmen

Engels
Sciencefiction

624 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, New York (Verenigde Staten)

De aarde is binnengevallen door een soort die de geest overneemt van hun menselijke gastheer zonder dat daarbij ze het lichaam schaden. Wanderer, de “ziel” aan wie Melanie’s lichaam is toebedeeld, wist al af van de uitdagingen van het leven in een mens: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. Maar er was een probleem dat Wanderer niet had voorzien: de vorige bewoner van het lichaam die weigert om haar geest af te staan.

zoeken in:
avatar van page_addicted
hmmmm ben benieuwt,
het gaat niet meer over bella en edward

leuk dat ze eens uit de serie wil stappen.

avatar van missJ10e
5,0
Geweldig boek, haast nog beter dan twilight.. zeker een aanrader!!!

2,5
Ik vond de Twilight Saga geweldig, maar dit boek vond ik echt niks. Het idee was op zich interessant, maar het ging echt ZO langzaam. Het heeft me echt bloed, zweet en tranen gekost om dit boek uit te lezen. Ik dacht "het is Stephenie Meyer! Dit moet toch wel goed worden!" nou niet dus. En bij de stukken waar het spannend leek te worden en er misschien een tegenslag zou komen... nee hoor. alles ging gelijk goed. goh wat een spanning en sensatie toch weer...
Maar ik zeg er wel bij, van de recensies die ik op internet heb gelezen, ben ik echt een van de weinigen die het boek niet goed vond, dus lees m gerust.

0,5
Ik ben het boek zielen van Stephenie Meyer nu aan het lezen en ik moet zeggen ik had er veel meer van verwacht het is veel te ingewikkeld! Ik heb haar andere boeken gelezen en die zijn veel beter.

avatar van Pompiedom
5,0
Dit boek overtreft al mijn verwachtingen en zit veel beter in elkaar dan de Twilight-saga. De ik-persoon is veel beter uitgewerkt, en vooral de inwendige conflicten zijn erg sterk beschreven.
5 sterren dus!

avatar van Slainte_Mhath
Als ik de omschrijving zo lees lijkt het verdacht veel op "Invasion Of The Body Snatchers"

avatar van SockMonkey
2,5
Ik zat maar te wachten en te wachten tot het wat ging worden, en dat deed het niet. Het boek is in de markt gezet als zijnde 'voor volwassenen', maar ook dat ervaar ik niet zo. Is het SF? Niet helemaal volgens het genre. Is het chick-lit? Ik denk dat die lezeressen er weinig mee kunnen.
Al met al een gammel, zij het leesbaar boek van iemand die bewezen heeft beter te kunnen.

5,0
Ik heb dit boek een tijdje terug gelezen en ik vond het een erg mooi verhaal. Het begin vond ik wel wat minder en verwarrend af en toe maar toen ik daar doorheen was kon ik niet meer stoppen.

Het is zeker een aanrader!!

avatar van DecodePM
5,0
een echte aanrader

avatar van Supertalies
Ik hoorde dat dit boek beter is dan de Twilight serie. Is dit waar, en zal ik hem gaan lezen?

avatar van DecodePM
5,0
Ook dit boek wordt verfilmd

1,5
Ik vond het slot pas echt de moeite waard. De rest vond ik langdradig en te dramatisch. Karakters worden amper uitgewerkt.

avatar van Gilraen
4,0
Op Bol.com alleen maar lovende recensies gelezen. Heb het boek gekregen van een vriendin. Ik bedacht me dat ik toch niet de enige moest zijn die dit geen uitzonderlijk goed verhaal vond. Ik heb het nog niet uit (over de helft), maar ik kan me niet aansluiten bij het 'onmogelijk om weg te leggen' en 'meeslepend, fantasierijk'. De samenvatting op de kaft geeft naar mijn idee totaal niet de inhoud van het boek weer, ik verwachtte veel meer conflict tussen de ziel Wanda en Melanie. Er gebeurt veel te weinig. Iemand zei dat het die 600 bladzijdes aan bomen wel waard was, in mijn ogen niet. 100 bladzijdes over de omschrijving van de grot en hoe ze daar aan het werk gaan. Wat is Meyers doel eigenlijk? Ik hoop maar dat de laatste 200 bladzijdes nog wat goed maken. Ze heeft wel een fijne schrijfstijl, moet ik erbij zeggen.

3,5
Het duurde even voor ik echt in het verhaal kwam. Ik vond het begin echt niks, had het boek al bijna weggelegd. Rare namen en zoals Magootie ook zegt, af en toe verwarrend. Toch verder gelezen en toen bleek het een heel aardig verhaal te zijn. Sommige scenes zijn inderdaad wel een beetje langdradig en misschien had er wat meer actie in gekund. Ik stoorde me hier verder niet aan. Er zaten namelijk ook genoeg spannende scenes bij en het liefdesverhaal is heel mooi. Het is ook goed geschreven, met name het innerlijke contact tussen Melanie en Wanda.
Het einde is inderdaad heel mooi, al had ik dat wel zien aankomen.

Al met al 3,5* (puntje aftrek voor het slechte begin).

4,0
Goed boek, spannend verhaal!
Maar had best wat meer spanning in mogen zitten wat betreft de strooptochten etc.
Einde was wat makkelijk en snel...had het liever vanuit de ogen van melanie gezien dan vanuit wanda.....
Maar voor de rest top boek! Binnenkort film maar eens kijken )

5,0
Een geweldig boek. Een beetje moeilijk in komen maar na de eerste hoofdstukken en geweldig boek. Het einde was enig sinds onverwachts maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zeg een aanrader

Gast
geplaatst: vandaag om 11:23 uur

geplaatst: vandaag om 11:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.