menu

The Brethren - John Grisham (2000)

Alternatieve titel: De Broederschap

mijn stem
3,19 (35)
35 stemmen

Engels
Thriller

341 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

In Trumble, een lichtbeveiligde strafinstelling, zit de gebruikelijke verzameling criminelen: drugsdealers, bankrovers, oplichters, belastingontduikers, twee beursfraudeurs, een arts en ten minste vier advocaten. En drie ex-rechters die samen De Broederschap vormen. Ze ontmoeten elkaar dagelijks in de gevangenisbibliotheek, die ze tot hun eigen territorium gemaakt hebben. Hier bestuderen ze hun dossiers, behandelen ze de zaken van hun medegevangenen en leggen ze soms zelfs straf op. Ze hebben het recht in eigen hand genomen en zitten urenlang te broeden hoe ze zich nog meer kunnen verrijken. Maar dan gaat het mis met een van hun onfrisse zaakjes. Ze laten de verkeerde in de val lopen: een onschuldige 'van buiten', een man met gevaarlijke vrienden.

zoeken in:
3,5
De broederschap is een echte John Grisham, qua schrijfstijl en opbouw. Zo nu en dan wordt het verhaal een beetje langdradig en ongeloofwaardig, maar de spanning is echter wel aanwezig.

3,5 ster

2,0
Persoonlijk vind ik dit een van de mindere van Grisham. Ik mis hier toch de snelheid van zijn andere boeken. In veel van zijn andere boeken wordt je meegezogen en dat had ik nu niet.

2,5
Helemaal met The Goss eens. Vind dit de minste Grisham van degene die ik gelezen heb, 2.5*

avatar van Slainte_Mhath
4,0
Erg genoten van dit boek. In 2019 ga ik weer meer Grishams lezen.

avatar van Jason82
4,0
Heerlijk boek, geen moment heb ik me verveeld! De personages gingen ook wel leven voor me, voor de meesten voelde ik wel sympathie waardoor ik steeds nieuwsgierig bleef naar de afloop.

Ook was het toevallig vrij actueel, met het oog op de huidige campagnes richting de presidentsverkiezingen in Amerika. Hoewel de ontwikkelingen in dit boek wat vergezocht zijn, zal er ongetwijfeld achter de schermen ontzettend veel spelen waar wij als eenvoudige zielen geen enkele weet van hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:35 uur

geplaatst: vandaag om 15:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.