menu

The Awkward Age - Henry James (1899)

Alternatieve titel: De Moeilijke Jaren

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Streek/Familie

457 pagina's
Eerste druk: Harper, New York (Verenigde Staten)

Nanda Brookenham verkeert in de betere kringen in Londen in het fin de siècle van de negentiende eeuw. In tien hoofdstukken, alle genoemd naar een van de tien hoofdpersonen, wordt beschreven hoe zij wordt voorbereid op de huwelijksmarkt. Haar moeilijke jaren, tussen tafellaken en servet, brengt Nanda door met theevisites en wandelingen - en vooral veel gesprekjes.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
In een brief aan Johan Polak schreef Frans Kellendonk: ‘James is een moeilijk auteur en vertaling van zijn werk is een noodzaak, wil hij ook in Nederland genoten kunnen worden. Zijn proza is minstens zo complex als dat van Proust.’ In een brief aan A.F.Th. van der Heijden benadrukte hij dat hij aan de kant van Henry James staat in zijn literatuuroapvatting, en elders dat zijn waardering voor James berust op ‘zijn realisme, of liever: zijn speciale opvatting ervan’. Kellendonks vertaling van De moeilijke jaren verscheen oorspronkelijk in 1981

Gast
geplaatst: vandaag om 06:28 uur

geplaatst: vandaag om 06:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.