menu

Waarom het Leven Sneller Gaat als Je Ouder Wordt - Douwe Draaisma (2001)

Alternatieve titel: Over het Autobiografische Geheugen

mijn stem
3,67 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

285 pagina's
Eerste druk: Historische Uitgeverij, Groningen (Nederland)

In het autobiografische geheugen tekenen we onze persoonlijke lotgevallen op. Het is het register dat we raadplegen als iemand ons vraagt wat onze vroegste herinnering is, hoe het huis eruit zag waar we als kind hebben gewoond of wat het laatste boek is dat we hebben gelezen. Het autobiografische geheugen groeit samen met ons op. Het is onze intiemste metgezel, maar stelt ons ook voor problemen. Waarom trekt het zich zo weinig van onze opdrachten aan, maakt het zoek wat we hadden willen bewaren, of komt het kwispelstaartend aandragen wat we juist hadden weggegooid om het kwijt te raken? Waarom zijn we vrijwel alles vergeten wat voor ons derde of vierde gebeurde? Hoe komt het dat geuren zulke vroege herinneringen losmaken? Waarom hebben we zo'n feilloos geheugen voor krenkingen? Waarom lijkt het leven sneller te gaan als je ouder wordt?

zoeken in:
avatar van robbrouwer58
5,0
Vergeetboek is ook een aanrader!

4,0
Het vergeetboek inderdaad, maar ook het boek ontregelde geesten. Zowel helderheid en vermakelijkheid voeren de boventoon bij Draaisma's wetenschappelijke verhalen. De verhalen heeft Draaisma uit het leven gegrepen en mooi gecombineerd met de wetenschap. Dus genieten en er wat van opsteken.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:30 uur

geplaatst: vandaag om 10:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.