menu

Dracula’s Guest and Other Weird Stories - Bram Stoker (1914)

Alternatieve titels: Dracula’s Guest | Dracula's Gast

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Griezel

200 pagina's
Eerste druk: George Routledge and Sons, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dracula's Guest was waarschijnlijk bedoeld als eerste hoofdstuk van 'Dracula', maar zou later geschrapt zijn. Twee jaar na Stokers dood werd het afzonderlijk gepubliceerd. De hoofdpersoon (mogelijk Jonathan Harker) is op weg naar Transylvanië en overnacht in München. Ondanks verschillende waarschuwingen, het is Walpurgisnacht, verlaat hij toch zijn hotel om te gaan wandelen. In een dicht woud weet hij zich bespied door een grote, magere man. Dan komt hij op een verlaten kerkhof waar hij de marmeren graftombe vindt van gravin Dolingen, waar een ijzeren staak door heen geslagen is. Dat weerhoudt haar er echter niet van te verrijzen. In 'Het Huis van de Rechter' heeft Malcolm Malcolmson een huis gehuurd. Hoewel hij gewaarschuwd wordt daar vooral niet binnen te gaan, slaat hij die waarschuwing in de wind en gaat er toch wonen. Dat had hij beter niet kunnen doen. In 'The Burial of the Rats' wordt een jonge schrijver ontvoerd door een stel vogelvrije feministes die hun leven gewijd hebben aan de vernietiging van mannen. Ze worden geregeerd door een excentrieke koningin die een griezelige invloed op ratten heeft.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
'The Burial of the Rats' wordt een jonge schrijver ontvoerd door een stel vogelvrije feministes die hun leven gewijd hebben aan de vernietiging van mannen. Ze worden geregeerd door een excentrieke koningin die een griezelige invloed op ratten heeft´

Vooruitziende blik had die Bram Stoker

Gast
geplaatst: vandaag om 16:34 uur

geplaatst: vandaag om 16:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.