menu

Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era - Saul Austerlitz (2019)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie / Kunst en Cultuur

364 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de première van deze show. In september 1994 gingen zes vrienden in hun favoriete koffiebar zitten en begonnen te kletsen. Een kwart eeuw later vinden nog steeds nieuwe fans hun weg in de levens van Rachel, Ross, Joey, Chandler, Monica en Phoebe en dankzij een combinatie van getalenteerde makers, het intieme begrip van het jeugdige publiek en de overheersing tijdens de laatste momenten van dominantie van netwerktelevisie, is ‘Friends’ de meest invloedrijke en geliefde show van zijn tijd geworden. Aan de hand van exclusieve interviews met makers David Crane en Marta Kauffman, uitvoerend producent Kevin Bright, regisseur James Burrows en vele andere producenten, schrijvers en castleden, vertelt ‘Generation Friends’ het verhaal van de creatie van ‘Friends’, haar opmerkelijke looptijd van tien jaar en de verbazingwekkende door Netflix gevoede periode daarna. Lezers zullen leren hoe de show is ontwikkeld en gecast, geschreven en gefilmd. Ze worden herinnerd aan afleveringen zoals die over de trivia-wedstrijd, de prom-video en de reis naar Londen. En natuurlijk aan de sage van Ross en Rachel. Ze zullen ook verrassende details ontdekken: dat Monica en Joey het oorspronkelijke romantische stel van de show waren, hoe Danielle Steel waarschijnlijk de carrière van Jennifer Aniston heeft gered en waarom ‘Friends’ nog steeds zo populair is alsof het een nieuwe show is, terwijl de herhalingen de status van het negende best beoordeelde TV-programma bereikten.

zoeken in:
avatar van Bubblez
4,5
Een interessant inkijkje van casting tot eindproduct. Als fan van Friends kom je zeker aan je trekken! Niet alleen de show en castleden zelf worden besproken, maar ook de invloed van de serie.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:26 uur

geplaatst: vandaag om 18:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.