menu

Unbreak My Heart: A Memoir - Toni Braxton (2014)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch / Kunst en Cultuur

271 pagina's
Eerste druk: It Books, New York (Verenigde Staten)

Hoewel Toni Braxton een betoverd leven lijkt te leiden, is dat leven in feite een tumultueus verhaal: een verhaal over een persoonlijke triomf na een openbare ontrafeling. In haar memoires onthult de zangeres, winnares van zes Grammy Awards en ster van de in de Verenigde Staten populaire realityserie ‘Braxton Family Values’ (WE tv), de intieme details van haar levensreis. Toni en de hele ‘Braxton-clan’ zijn in Noord-Amerika de favoriete muzikale familie geworden maar, wat fans misschien niet weten, is het intense schuldgevoel dat Toni ooit voelde toen ze een platencontract accepteerde dat haar zussen uitsloot. Die beslissing zou Toni nog jaren achtervolgen en de enorme roem aantasten die ze ervoer als populaire zangeres aan de top van de hitlijsten. Ondanks haar vroege prestaties stortte Toni's wereld in toen ze twee keer gedwongen werd faillissement aan te vragen en helemaal alleen achterbleef om de brokstukken weer aan elkaar te lijmen. Toni bouwde haar leven opnieuw op, maar kreeg meer problemen te verwerken. Als moeder van een autistisch kind had Toni lange tijd gevreesd dat de toestand van haar zoon een karmische vergelding zou kunnen zijn voor enkele van de levenskeuzes die haar vol wroeging achterlieten. Toen ze later op haar eenenveertigste last kreeg van hartkwalen en lupus bij haar werd vastgesteld, wist Toni dat ze dat zelfverwijt achter zich moest laten en de leiding moest nemen over haar eigen genezing; zowel fysiek als spiritueel. In haar memoires zijn zestien ongenummerde pagina's met afbeeldingen opgenomen.

zoeken in:
avatar van Bubblez
4,0
Een goed en compleet boek als je meer wilt weten over deze goede zangeres. Toni Braxton is voor mij een guilty pleasure. Haar stem is herkenbaar en uniek. Ik ken vooral haar eerste twee albums, later ben ik haar uit het oor verloren. Maar ze kwam natuurlijk wel in het nieuws door haar faillissementen. Het is interessant om te lezen hoe ze van onbekend meisje in rap tempo ineens een wereldster werd en hoe snel het daarna verkeerd ging. We leren haar familie kennen en hoe het faillissement tot stand kwam. Daarnaast werd ze ziek en bleek ook haar zoontje autistisch te zijn.
Ze heeft een hoop meegemaakt en ze vertelt dit dan ook op een eerlijke, beeldende manier.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.