menu

Johan de Witt en Frankrijk: Een Bloemlezing uit Zijn Correspondentie - Johan de Witt, Ineke Huysman en Roosje Peeters (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Politiek

276 pagina's
Eerste druk: Catullus, Soest (Nederland)

'Johan de Witt en Frankrijk' geeft aan de hand van een selectie van authentieke brieven van raadpensionaris De Witt een levendig beeld van de verhouding tussen de Republiek en Frankrijk tijdens de zeventiende eeuw. Meer dan vijfentwintig historici behandelen een originele brief uit de grote correspondentie van De Witt. Er wordt aandacht besteed aan De Witts contacten met de groten uit zijn tijd, zoals Lodewijk XIV, Willem III en legerleider Turenne, en ook brieven van diplomaten zoals Godefroi d’Estrades, François de Lisola en Coenraad van Beuningen zijn opgenomen. Behalve over politiek en oorlogvoering bevat het boek thema’s als wetenschap (Christiaan Huygens), familiezaken (dochter Anna de Witt) en cultuur (de grand tour van de gebroeders de Witt door Frankrijk).

zoeken in:
avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
Het project 'Briefwisseling van Johan de Witt' van het Huygens ING werkt momenteel aan de digitalisering en ontsluiting van deze en andere brieven van De Witt, die grotendeels onbekeken liggen in het Nationaal Archief in Den Haag. In 2019 wordt daarvan het eerste deel gelanceerd: de diplomatieke correspondentie van Johan de Witt. Ook wordt deze bundel uitgebracht, waarin brieven zijn samengebracht die de diversiteit van Johan de Witts correspondentie weerspiegelen. Hierbij ligt de focus op de correspondentie met en over Engeland.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.