menu

Johan de Witt en Engeland: Een Bloemlezing uit Zijn Correspondentie - Johan de Witt, Ineke Huysman en Roosje Peeters (2019)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Politiek

176 pagina's
Eerste druk: Catullus, Soest (Nederland)

Engeland, diplomatie en internationale betrekkingen staan vanwege Brexit momenteel volop in de belangstelling. In de tijd dat Johan de Witt (1625-1672) raadpensionaris is van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is dit ook het geval. Gedurende een periode van zo’n 20 jaar is Johan direct betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de Vrede van Westminster (1654) die een einde maakt aan de Eerste Engels-Nederlandse Oorlog, de val van Cromwell en de restauratie van de Stuarts (1660) als Engels koningshuis, en de tocht naar Chatham (1667) tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog. Tijdens zijn turbulente loopbaan wisselt Johan vele tienduizenden brieven uit met diplomaten, regenten, koningen en familieleden. DIt werk betreft de correspondentie die De Witt onderhield met en over Engeland.

zoeken in:
avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
Het project 'Briefwisseling van Johan de Witt' van het Huygens ING werkt momenteel aan de digitalisering en ontsluiting van deze en andere brieven van De Witt, die grotendeels onbekeken liggen in het Nationaal Archief in Den Haag. In 2019 wordt daarvan het eerste deel gelanceerd: de diplomatieke correspondentie van Johan de Witt. Ook wordt deze bundel uitgebracht, waarin brieven zijn samengebracht die de diversiteit van Johan de Witts correspondentie weerspiegelen. Hierbij ligt de focus op de correspondentie met en over Engeland.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:39 uur

geplaatst: vandaag om 02:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.