menu

Through the Narrow Gate - Karen Armstrong (1981)

Alternatieve titels: Door de Nauwe Poort | Through the Narrow Gate: A Memoir of Spiritual Discovery | Through the Narrow Gate: A Nun's Story | Through the Narrow Gate: A Memoir of Llife in and out of the Convent

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie

275 pagina's
Eerste druk: St. Martin's Press, New York (Verenigde Staten)

In 1962 trad Karen Armstrong als zeventienjarige in een katholiek klooster in. Zeven jaar lang was ze non, tot ze het niet langer aankon en uittrad. Ze ging in Oxford Engelse letterkunde studeren, gaf een tijd les en ontwikkelde zich daarna langzamerhand tot een van de spraakmakendste auteurs op het gebied van de drie grote monotheïstische godsdiensten: christendom, jodendom en islam. Over haar persoonlijke ervaringen in het klooster schreef ze dit boek. Genuanceerd vertelt ze over teleurstellingen én vervoeringen die ze er beleefde. Het is geen omzien in wrok, maar een onthutsend eerlijke poging met haar verleden in het reine te komen.

zoeken in:
avatar van Lalage
5,0
Ik heb wel vaker gelezen over kloosters, maar zo’n inkijk als deze had ik nog nooit gehad. Het laat zien waar Karen naar verlangde, waarom ze zeven jaar lang bleef en hoe pijnlijk het was toen het echt niet meer ging. Het is geen aanklacht, maar een knap geschreven persoonlijk verhaal over een wereld die niet meer bestaat.

Door de nauwe poort – Karen Armstrong | Lalagè leest - lalageleest.nl

Er is een vervolg uit 2004; the Spiral Staircase, de Wenteltrap, mijn weg uit de duisternis. Ook aan te bevelen voor lezers van Door de Nauwe Poort.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:50 uur

geplaatst: vandaag om 17:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.