menu

The Smartest Grave - R.J. White (1961)

Alternatieve titel: Het Schoonste Graf

mijn stem
geen stemmen

Engels
Psychologisch / Historisch

286 pagina's
Eerste druk: Collins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Rond het begin van de 20ste eeuw slaagt de ordinaire voormalig sergeant, Sidney Dugdale, erin de oude jongejuffrouw Miss Germaine mee te tronen naar een afgelegen boerderij alwaar ze, hoewel ze niet getrouwd zijn, voor een korte tijd samen leven als man en vrouw. Als hereboer en man van de wereld weet hij zich dan in te dringen in de betere kringen. Als 'Mrs. Dugdale' plotseling vertrokken is krijgt aanvankelijk niemand argwaan. Maar dan brengt Sidney's gedrag hem toch in de problemen. En…

zoeken in:
Uitgeverij Collins schreef een prijsvraag uit onder Universitaire docenten voor de beste detective ten behoeve van haar Crime Club serie detectives. De jury bestond uit Agatha Christie, Julian Symons en Cecil Day Lewis. Dit boek 'The Smartest Grave' was 1 van de twee winnaars. Het andere winnende boek was van Cecil Jenkins, 'Message from Sirius', 'Boodschap van Sirius'.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:07 uur

geplaatst: vandaag om 13:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.