menu

Czuły Narrator - Olga Tokarczuk (2020)

Alternatieve titel: De Tedere Verteller

mijn stem
geen stemmen

Pools
Verhalenbundel
Ideeënliteratuur

292 pagina's
Eerste druk: Literackie, Krakau (Polen)

‘De wereld is een stof die we dagelijks weven op grote weefgetouwen van informatie, discussies, films. Boeken, roddels, kleine anekdotes. Tegenwoordig is de reikwijdte van deze weefgetouwen gigantisch – dankzij het internet kan iedereen deelnemen aan dit proces, verantwoordelijkheid nemend of niet, vol haat of vol liefde, goedschiks of kwaadschiks. Als dit verhaal verandert, verandert de wereld mee. In die zin is de wereld gemaakt van woorden. Daarom is hoe we over de wereld nadenken, maar ook hoe we erover vertellen, van het grootste belang.’ De verhalenbundel 'De Tedere Verteller' bevat naast de gelijknamige Nobelprijslezing van Olga Tokarczuk een tiental andere essays over psychologie, literatuur en cultuur, die een inzicht bieden in haar schrijverschap en in de wereld waarin we leven.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Op donderdag 10 oktober 2019 ontving de Poolse schrijfster Olga Tokarczuk de Nobelprijs voor de literatuur.

Op zaterdag 7 december 2019 hield ze haar Nobelprijslezing 'Czuły Narrator' voor de Zweedse Academie in Stockholm. Die lezing was dan wel in het Pools.

'Voor hen die het Pools niet of onvoldoende machtig zijn' biedt de website van 'Polen in Beeld Cultuur & Maatschappij', naast de Poolse video van You Tube, een Engelse vertaling aan op:
The Tender Narrator - door Olga Tokarczuk – Nobel Lecture

Gast
geplaatst: vandaag om 19:51 uur

geplaatst: vandaag om 19:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.