menu

Abberton House - Debbie Ioanna (2022)

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

248 pagina's
Eerste druk: Bloodhound Books, Cambridge (Verenigd Koninkrijk)

In 1916 is de Grote Oorlog in volle gang en Henry is opgeroepen, waarna hij zijn vrouw en drie kinderen achterlaat op hun boerderij in North Yorkshire. Ze blijven via brieven in contact, maar wanneer hij terugkeert naar Abberton House is zijn hele gezin verdwenen. Er gaan geruchten over een affaire, maar Henry weigert dat te geloven, en blijft de rest van zijn leven zoeken. Honderd jaar later wordt er in het dorp nog steeds gepraat over dat mysterie als Adam en Catherine met hun vijf jaar oude dochter in het huis gaan wonen. Er beginnen echter vreemde dingen te gebeuren. De kleine Bella praat met denkbeeldige vriendjes; er worden gezichten achter de ramen gezien, en boven klinken voetstappen. Naar mate de tijd verstrijkt graaft Catherine dieper in de geschiedenis van Abberton House en ontdekt een aantal verkillende waarheden, of zijn dit slechts geruchten...?

zoeken in:
avatar van PeterW
1,5
PeterW (crew)
Soms vraag je je af waarom je nog de moeite neemt om een boek uit te lezen. Nou, dat heb hierbij gedaan, en het was zonde van m'n tijd. De auteur had blijkbaar niet veel fantasie en speelde daarom leentjebuur. Ik heb dit allemaal al eens gelezen: gezin met klein meisje betrekt een nieuw huis, waar ook een klein meisje spookt. Voetstappen, gegiechel, gesnik, geren enz. We hebben het allemaal al vaker gezien. Daarnaast is het vreselijk kinderlijk geschreven, alsof het allemaal aan een kind verteld moet worden. Wat de auteur ook doet is rekken. Trek alles zo ver ver mogelijk uit zodat het verhaal langer wordt, en er meer bladzijdes te vullen zijn met meer van hetzelfde. De geesten in het huis zijn ook niet erg subtiel, en maken gelijk duidelijk wat ze willen en wat er gedaan moet worden, maar niemand blijkt dat te begrijpen. En als uiteindelijk het kwartje valt, duurt het nog eens weken voordat er actie ondernomen wordt, en die actie wordt ook iedere keer weer uitgesteld. De hoofdpersoon realiseert zich plotseling dat er nog twee taarten gebakken moeten worden. Oh ja, en pap en mam komen eten, maar de relatie met die is niet zo geweldig, dus moeten we tussen neus en lippen maar gauw even uitleggen waarom dat dat zo is. Uiteindelijk hebben we ontdekt dat er lijken in de tuin begraven liggen, en om die te vinden bestellen we bij Amazon maar gauw even een metaaldetector. Tenzij die lijken gouden tanden hebben, of behangen zijn met juwelen, ontgaat mij het nut daarvan. Die geesten hebben allang aangegeven waar ze moeten zoeken, maar we gaan dus overal zoeken, behalve daar. Oh ja, we moeten ook nog een pizza bestellen...

Gast
geplaatst: vandaag om 13:01 uur

geplaatst: vandaag om 13:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.