menu

The Innocent Mage - Karen Miller (2005)

Alternatieve titels: De Onschuldige Magiƫr | Kingmaker, Kingbreaker Book One

mijn stem
3,75 (20)
20 stemmen

Engels
Fantasy

613 pagina's
Eerste druk: Orbit, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De jonge visserszoon Asher is niet gelukkig met zijn bestaan in het bekrompen dorp van zijn jeugd. Op een goede dag besluit hij dan ook zijn geluk te beproeven in het verre Dorana, de hoofdstad van het koninkrijk Lur, het thuisland van prinsen, bedelaars, huurlingen en... de Doranen, de krijgermagiërs die het koninkrijk al eeuwenlang met hun magie beschermen. De Doranen zijn de hoeders van de plaatselijke magie. Gebruik van deze magie door de Olken, de mensen tot wie Asher behoort, leidt onverbiddelijk tot een doodvonnis. Dat Doranen en Olken derhalve met elkaar op gespannen voet leven, behoeft geen toelichting. Na een incident in de straten van Dorana komt Asher in contact met de Doraanse prins Gar die, uitzondering op de regel, geen enkel talent voor magie heeft. Gar biedt hem een baantje aan in de koninklijke stallen en vandaar werkt Asher zich op tot diens persoonlijk adviseur. Wat Asher niet weet, is dat de leden van een geheim genootschap - dat zich tot taak heeft gesteld een eeuwenoude vorm van magie weer tot leven te wekken - elke stap die hij in Dorana doet met scherpe ogen volgen. Allemaal kijken ze uit naar de komst van de Onschuldige Magiër, die ooit het koninkrijk voor de ondergang zal behoeden.

zoeken in:
avatar van Halerzzz
4,0
Met veel plezier en een groot fantasierijk inleven heb ik dit boek gelezen... Tot op heden is dit voor mij het beste fantasieverhaal na LOTR. Het einde was onverwacht en laat enkele diepe vragen achter, die zonder twijfel beantwoord zullen worden in het volgende deel.
4*

avatar van Chungking
2,0
Inferieure fantasy wat mij betreft. Het verhaal is strontvervelend, tot ongeveer pagina 440 gebeurd er feitelijk amper iets van betekenis, pas nadat de bibliotheek wordt ontdekt komt er eindelijk wat spanning in het verhaal. Asher is een ronduit irritant hoofdpersonage, een omhooggevallen betweter van een boer. De ruzies tussen hem en Gar zijn ook gewoon belachelijk, precies een bejaard koppel die twee. De slechterik is ook al zeer unidimensioneel.
Schrijfstijl is ook al niets speciaal, zelfs een beetje kinderlijk hier en daar. Werken met een profetie als verhalend middel vind ik trouwens persoonlijk een zwaktebod . En dan zwijg ik nog van de zwakke passages waarin de gevoelens van de hoofdpersonages voor elkaar moeten worden uitgedrukt (bv. het 'ben jij mijn vriend?' moment). Ook slap dat het boek eigenlijk niet mooi afgerond wordt, maar gewoon eindigt met een cliffhanger.

Met twee sterren ben ik eigenlijk nog mild als ik het zo lees.

1,0
Helemaal eens, Chungking.
Vreselijk irritante kerel, dat hoofdpersonage. Aan het begin van het verhaal hoopte ik nog dat dat in de loop van het boek wel zou veranderen, maar helaas...
Miskoop van het jaar...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:34 uur

geplaatst: vandaag om 08:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.