menu

The Jewel That Was Ours - Colin Dexter (1989)

Alternatieve titels: De Wolvercote Juwelen | Inspector Morse #9

mijn stem
3,50 (5)
5 stemmen

Engels
Detective

275 pagina's
Eerste druk: Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een Amerikaanse toeriste wordt dood aangetroffen in haar hotelkamer in Oxford. Het lijkt erop dat ze een natuurlijke dood is gestorven, maar wél is er een kostbaar juweel uit haar handtas verdwenen. Als er vervolgens een naakt en verminkt lichaam uit de rivier wordt opgedregd, beseft inspecteur Morse dat er nog heel wat stukjes van de puzzel ontbreken.

zoeken in:
avatar van divart
2,5
Is wel grappig om te zien dat Dexter zijn boekjes sinds de jaren '80 steeds meer richting de populaire tv-serie is gaan schrijven. De bruinharige Morse veranderd razendsnel in (vroeg) grijs, over het feit dat de grote, forse Lewis in de eerste delen nog ouder is dan Morse hoor je hem ook al snel niet meer. Vervelender is dat het lijkt of hij de serie alvast in zijn achterhoofd heeft bij het schrijven en het vaak meer op een script lijkt dan een roman.
En de kwaliteit van de boeken is na de constante kwaliteit van de eerste delen op zijn best wisselvallig te noemen.
En dit is absoluut een van de mindere. Het boek staat vol met (klassieke) citaten, een flinke lading terloopse opmerkingen van de alwetende schrijver en een hoop moeilijkdoenerij, maar dit alles lijkt meer op een rookgordijn om een gebrek aan insperatie en een zeer magere en onlogische plot te verhullen.

avatar van divart
2,5
Gisteren was de tv versie weer eens op herhaling. Naast de gebruikelijke aanpassingen (vermindering van personages, bundelen van personages en handelingen, en het schappen van zij-lijntjes) bleek dat de scriptschrijvers de plot van Dexter ook helemaal niets vonden want er is niets van heel gelaten. Het is een compleet andere verhaal geworden, en gelukkig een stuk logischer.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:23 uur

geplaatst: vandaag om 08:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.