menu

Les Méduses N'ont Pas d’Oreilles - Adèle Rosenfeld (2022)

Alternatieve titel: Kwallen Hebben Geen Oren

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Grasset, Parijs (Frankrijk)

Louise is al sinds haar jeugd slechthorend, maar tijdens een recent onderzoek blijkt dat haar gehoor drastisch achteruitgaat. Het is onvermijdelijk dat ze volledig doof wordt, en de artsen raden haar een cochleair implantaat aan. De ingreep is onomkeerbaar en als gevolg zal ze eerder dan normaal haar natuurlijke gehoor verliezen. Louise schrikt terug voor deze beslissing. Ze heeft zichzelf geleerd om te horen door de lippen van anderen te lezen. Dat lukt alleen als er genoeg licht is om te zien, want dan kan ze de losse woorden verstaan en gesprekken reconstrueren. Toch ontstaan er steeds vaker misverstanden. In de rijke fantasie van Louise veranderen woorden en zinnen in vreemde visioenen. Fantastische personages vergezellen haar tijdens haar eerste baan op het gemeentehuis en bij het begin van een prille liefde. Maar de tijd is haar vijand, en Louise zal een besluit moeten nemen.

zoeken in:
Kwallen zijn intrigerende wezens. Er zijn kwalen met ogen zonder hersens, kwallen die in principe het eeuwige leven hebben maar de pech hebben dat ze worden opgegeten en andere behoren weer tot de meest giftige dieren ter wereld. Als ik een wezen op aarde als buitenaards zou moeten KWALificeren dan toch de Kwal.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:32 uur

geplaatst: vandaag om 12:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.