menu

De Voordelen van Sint Barbara - Erik Nieuwenhuis (2022)

mijn stem
1,00 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

288 pagina's
Eerste druk: Brooklyn, Leiden (Nederland)

Ruben Linnik is nog lang niet van plan dood te gaan. Maar met bijna zestig jaren op de teller is het nadenken over een waardige afsluiting van zijn bewogen kunstenaarsleven wel begonnen. En hoe het verder ook loopt: sterven en begraven worden in zijn huidige woonplaats, Welsum, is geen optie. Als het zover is, wil hij terug naar Amsterdam. Zorgvlied, De Nieuwe Ooster of Sint Barbara. Met die boodschap in de kofferbak neemt hij zijn kinderen mee op een road trip naar Oostenrijk. Een weekend vol uitgesproken verwachtingen, harde waarheden en uiteindelijk verzoening. Missie geslaagd. Totdat een bizarre gebeurtenis op de terugweg de familieverhoudingen opnieuw op scherp zet...

zoeken in:
avatar van Lalage
1,0
Het begint nog wel aardig, al vind ik het grove taalgebruik meteen al niet prettig. Dan gebeurt er iets onverwachts en ik denk: nu wordt het spannend. Maar de perspectiefwisselingen zorgen ervoor dat je geen persoon meer hebt om mee te leven. Bovendien wordt het verhaal zo absurd dat ik het me niet meer boeit. De tweede helft heb ik nog wat doorgebladerd, maar interessant wordt het niet meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:59 uur

geplaatst: vandaag om 20:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.