menu

Gevangenispost: 10 Schrijvers van Binnen Ontmoeten 10 Schrijvers van Buiten - Bram, Huub van der Lubbe, Amar, Lale Gül, Richard, Thomas Verbogt, Frank, Hannah van Binsbergen, Rino, Marjolijn van Heemstra, Jamal, Pelumi Adejumo, Melvin, Ronelda S. Kamfer, Job, Raoul de Jong, Mo, Christine Otten, Khalil en Peer Hommel (2022)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch

208 pagina's
Eerste druk: De Geus en Stichting Blocknotes, Amsterdam (Nederland)

Tien schrijvers in detentie correspondeerden met tien gevestigde schrijvers. Over en weer inspireerden zij elkaar en schreven nieuw werk. Het resultaat is een ruwe diamant. Een caleidoscoop aan verhalen en gedichten die niet alleen een intiem en persoonlijk beeld schetsen van het leven in gevangenschap, maar vooral rijke gelaagde teksten opleveren. Over thema’s als goed en kwaad, ouders, liefde, kinderen, (gemiste en nieuwe) kansen, geluk, weemoed, schuld, verlangen, geweld, angst en moed. Kortom: wat betekent het om mens te zijn?

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie door Iris Pronk in Trouw van 14 november 2022:
Christine Otten: De gevangenis is dé plek om te schrijven
Gedetineerden moesten tijdens de pandemie veel meer uren in hun cel blijven. Literatuur hield sommigen op de been, blijkt uit de bundel Gevangenispost.
Schrijfster Christine Otten begeleidt al sinds 2016 een schrijfgroep in de gevangenis van Heerhugowaard – het literaire niveau is er hoog.
...tien schrijvers van binnen de gevangenis, allen op last van justitie alleen met voornaam aangeduid.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Haar ervaringen met de schrijfgroep in de gevangenis inspireerden Christine Otten overigens tot haar roman Een van Ons uit 2020.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:38 uur

geplaatst: vandaag om 00:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.