menu

De Politieke Partij Radikalen, 1968-1990: Macht uit het Zadel - Kris van der Aar, Inge Abbink, Pieter Beutler, Anne Bos, Maarten van den Bos, Jan Willem Brouwer, Peter van Dam, Melle van Dammen, Liesbeth van de Grift, Chris Hietland, Carla Hoetink, Wim de Jong, Alexander van Kessel, Hilde Lavell, Jelle Mars, Wim van Meurs, Jantine Oldersma, Geert Pool, Hilde Reiding, Anneke Ribberink, Mari Smits en Margit van der Steen (2022)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Politiek

256 pagina's
Eerste druk: Boom, Amsterdam (Nederland)

‘Een basisinkomen voor iedereen’, ‘Europa ja, maar wel anders’ en ‘Welvaart zonder welzijn wordt uitvaart’. Dit lijken verkiezingsleuzen voor actuele Tweede Kamerverkiezingen. Het zijn echter standpunten die al in de jaren zeventig geagendeerd werden door de Politieke Partij Radikalen (PPR). Deze in 1968 opgerichte christelijk radicale partij was een bijzondere speler in de Nederlandse politiek van de jaren zeventig en tachtig. In 1990 ging de partij op in GroenLinks, waarin het gedachtegoed van de PPR nog altijd is terug te vinden. In ‘De Politieke Partij Radikalen, 1968-1990’ staan de vier belangrijkste thema’s van de partijprogramma’s van de PPR centraal: ongelijkheid, vrede en veiligheid, participatie en milieu. Aan de hand van deze onderwerpen komt de betekenis van de PPR in beeld. Wat hoopte de partij te bereiken en wat kwam hiervan terecht? Hoe verhield de partij zich tot het parlement enerzijds en tot actievoeren anderzijds? Dit boek maakt duidelijk dat de PPR een unieke partij was die weliswaar begrepen moet worden in de context van haar eigen tijd, maar waarvan de kernthema’s nog niets aan actualiteit ingeboet hebben.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:34 uur

geplaatst: vandaag om 01:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.