menu

Day of Confession - Allan Folsom (1998)

Alternatieve titel: Dag van Bekentenis

mijn stem
3,81 (13)
13 stemmen

Engels
Thriller

576 pagina's
Eerste druk: Little Brown, New York (Verenigde Staten)

Harry Addison is showbizz-advocaat en werkt in Hollywood. Hij leidt een prettig leven van hard werken, veel geld verdienen en af en toe een relatie met een mooie vrouw. Tot hij uit Rome een paniekerig telefoontje krijgt van zijn broer Danny. Een week later is Harry Addison de meest gezochte man van Italië en belandt hij berooid, gewond en vervuild in de riolen van Rome. De balans van de afgelopen week: zijn broer Danny is vermoord, en Harry zelf wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op kardinaal-vicaris Parma, een van de vertrouwensmannen van de paus. Een enorme politiemacht is naar hem op zoek en posters met zijn portret hangen door heel Italië. Wanneer hij ook nog verdacht blijkt te worden van de moord op een politieman, is hem een ding overduidelijk: hij is zijn leven niet zeker. Harry Addison ziet maar een uitweg: uit handen blijven van de politie en proberen zelf achter de raadsels rond de moordaanslagen te komen.

zoeken in:
avatar van james_cameron
3,5
Na het geweldige The Day After Tomorrow een flinke tegenvaller van Folsom. Het plot voelt geforceerd aan en de personages willen maar niet interessant worden. Soms vond ik het boek ook wat saai. Gelukkig zijn er ook wel wat geslaagde elementen, zoals de spannende climax.

avatar van jan met de pet
3,5
The Day After Tomorrow is gewoon veel spannender, dit boek is een beetje langdradig, was blij dat ik het uit had: 3,5

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.