menu

Pinkeltje en de Flonkersteen - Dick Laan (1957)

mijn stem
3,23 (15)
15 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sprookje

158 pagina's
Eerste druk: Van Holkema & Warendorf, Bussum (Nederland)

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Hij trouwt met het al even kleine Pinkelotje en gaat met haar in Pinkeltjesland wonen. Pinkeltje helpt allerlei dieren in Pinkeltjesland. Met de hulp van Draadspinner stopt Pinkeltje een gat in de vleugel van Muggemans. Hij helpt ook een duizendpoot die een zieke poot heeft. Een slak, meneer Huisjesdrager, rolt in het ijskoude water, waar hij door Pinkeltje uit gered moet worden. Als het winter in Pinkeltesland is valt er zoveel sneeuw dat heel Zilvertorendorp door een dikke deken bedekt wordt. Draadspinner brengt weer redding… Dan gaat Pinkeltje op zoek naar de gestolen flonkersteen van koning Pinkelpracht. Of het hem lukt de rovers te vangen en de steen aan de koning terug te geven?

zoeken in:
Spijtoptant
Dit was ooit het spannendste boek dat ik kende. Alleen al de omslag (ik kom uit de tijd dat de Pinkeltjes allemaal een voornamelijk gele kaft hadden) was spannend: dit deeltje was net iets donkerder geel dan de rest van de serie, en met van die boze rovers in donkere kleding. Veel enger dan op het flauwe plaatje hierboven. (Is dit de originele omslag? Ziet er erg modern uit).

De hele serie was leuk, en is mij voorgelezen en later door mijzelf nog vaak herlezen. Dick Laan was een groot fantast en goed verteller !

4 sterren voor de fijne herinneringen, maar ik denk niet dat ik het nog eens ga lezen.

avatar van DvonGeem
Dit is niet de originele kaft. de uitgever heeft het nodig gevonden om de boekjes van nieuwe kaften te voorzien. Is geen goed idee geweest naar mijn inzicht.

Spijtoptant
Ah, ok.

De serie met de gele kaften vond ik zeer mooi vormgegeven. Beter inderdaad dan deze kaft (de rest van de serie zal soortgelijk zijn, denk ik).

avatar van DvonGeem
dat klopt. de rest hebben ze ook zo prachtig aangepakt.

avatar van tommykonijn
3,5
Leuk boek, vroeger 2 keer bij de bibliotheek gehaald en ik heb hem ook uitgelezen, heel spannend en grappig, ik denk dat als ik het nu nog eens zou lezen dat ik het een 3,0* zou geven maar omdat ik het vroeger zo'n leuk boek vond doe ik er nog een halfje bij , een van de betere Pinkeltjes.

3,5* toch wel dik verdiend.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:30 uur

geplaatst: vandaag om 11:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.