menu

Age of Vice - Deepti Kapoor (2023)

Alternatieve titel: Tijd van Zonde

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal / Psychologisch

544 pagina's
Eerste druk: Riverhead, New York (Verenigde Staten)

In de schaduw van lommerrijke landgoederen, extravagante feesten, schimmige zakelijke deals en politiek gekonkel raken drie levens op onlosmakelijke wijze met elkaar verweven. Ajay is geboren in totale armoede, maar wordt bediende bij de schatrijke familie Wadia en klimt gestaag op in de hiërarchie van het voetvolk. Sunny is de playboy-erfgenaam die erop gebrand is nog succesvoller te worden dan zijn vader, de even succesvolle als genadeloze Bunty Wadia. En Neda is de nieuwsgierige journalist die bekneld raakt tussen moraal en verlangen. Drie mensen in een groot verhaal over hebzucht, genot, geweld, verlies en wraak: biedt hun onderlinge band hun de kans om aan de ondergang te ontsnappen, of is hij de aanleiding tot nog grotere verwoestingen?

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,5
Het boek opent met een aanrijding, een dure auto rijdt over de stoep en ramt vijf daklozen die daar liggen te slapen. Eén van de inzittenden wordt gearresteerd. Ajay.

Dan gaan we terug in de tijd Ajay is acht en laat de geit ontsnappen. Dat heeft vergaande gevolgen. Ajay wordt verkocht en in deel 1 (van 5 delen) van het boek volg je de bijzondere levensloop van Ajay, tot hij Sunny ontmoet. Die biedt hem werk aan, als bediende, een manusje van alles.

Sunny is de zoon van Bundy, een machtige rijke man die alle touwtjes in handen heeft en meedogenloos is en moet zijn om die touwtjes in handen te houden. Corruptie, dranks, drugs, schimmige zaakjes.
Sunny is een soort van niksnut, zijn leven vol drank drugs en dure feesten en angsten en twijfels wordt in deel 2 beschreven. Hij ontmoet een journaliste, Neda. Over haar gaat het in deel 3. Hoe zij in de greep van Sunny raakt, op een manier die ze eigenlijk niet en ook weer wel wil.

Armoede versus rijkdom, corruptie, hoe mensen radertjes worden in de grote rijke corrupte levens van de machtigen, hoe ze klem komen te zitten en geen keus hebben. Een pageturner met heel veel verschillende genres. Thriller, romantiek, levensverhaal, psychologie en dramatiek, vol drugs en drank, een bloederig en bepaald niet zachtzinnig verhaal. Waarin de rijken hun zaakjes regelen, armen uitpersen en steden naar hun hand zetten zodat ze nog meer macht kunnen vergaren en hun netwerk nog groter wordt. Een lelijk beeld van het huidige India.

Een bijzonder boeiend verhaal waarin verschillende draadjes samenkomen en gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven belicht worden. Zoals het auto ongeluk, waar de levens van de hoofdpersonen samenkomen. En waarin je naar alle hoeken gaten en omstandigheden van India meegenomen wordt. Van extreem dure feesten met drank en drugs tot de duistere krochten van een Indiase gevangenis. Van de toeristische delen vol backpackers tot het straatarme platteland.

Goed boek en naar verluid deel 1 van een trilogie. Geen open einde, dus ook al zijn de andere delen nog niet geschreven een vette aanrader.

avatar van Lalage
4,0
Deepti Kapoor speelt met vorm. De hoofdstukken over Ajay in de gevangenis staan in een ander lettertype, zodat de tijdssprongen meteen duidelijk zijn. Ze wisselt vertellende tekst af met dialogen. En soms staan er maar een paar regels op een bladzijde, wat nadruk legt op deze zinnen. De spanning blijft er steeds in, ook als ze zijstraatjes neemt. Uiteindelijk is alles nauw met elkaar verweven. Ik vind het knap gecomponeerd. Het is geweldig goed vertaald uit het Engels door Marlies Weyergang en Arwin van der Zwan.

Tijd van zonde – Deepti Kapoor | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.