menu

A History of Thailand - Chris Baker en Pasuk Phongpaichit (2005)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch

320 pagina's
Eerste druk: Cambridge University Press, Cambridge (Verenigd Koninkrijk)

Dit levendige, toegankelijke boek is samengesteld op basis van nieuw Thais taalonderzoek en varieert sterk over politieke, economische, sociale en culturele thema’s. De auteurs onthullen hoe een wereld van mandarijn edelen en onvrije arbeiders evolueerde tot een landelijke samenleving van kleine boeren en een stedelijke samenleving die voornamelijk bevolkt werd door migranten uit Zuid-China. Ze gaan na hoe een boeddhistische kosmografie zich aanpaste aan nieuwe ideeën over tijd en ruimte en een traditioneel staatsbestel werd getransformeerd in een nieuwe natiestaat onder een versterkte monarchie. De schrijvers behandelen de geschillen tussen stedelijke nationalisten, ambitieuze generaals, communistische rebellen, zakenpolitici en sociale bewegingen om de natiestaat te beheersen en het doel ervan te herdefiniëren. Ze beschrijven de dramatische veranderingen veroorzaakt door een bloeiende economie, globalisering en de evolutie van de massamaatschappij.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
3,5
Waar ik in het bijzonder geïnteresseerd was in de geschiedenis van het land voordat Bangkok de hoofdstad werd (het Ayutthaya-rijk) en de oorlogen tegen Birma, de verovering van Kampuchea en Laos, besteedt dit boek slechts 25 pagina's aan die periode. Dat was een teleurstelling.
Maar het echtpaar heeft nog een boek geschreven, juist over de geschiedenis van Ayutthaya, dat waarschijnlijk mijn honger naar informatie daarover zal kunnen stillen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:55 uur

geplaatst: vandaag om 14:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.