menu

Mooi Geweest - Annemarie Oster (2012)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch

176 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je het woordje 'nog' te horen krijgt. 'Goh, wat zie je er nog goed uit.' De bijzin 'voor je leeftijd' wordt nog net bijtijds ingeslikt. Veel sneller dan verwacht is het zover: de 70 zit in de klok. Met aanstekelijke verbazing beschrijft Annemarie Oster wat zich gaandeweg voltrekt, in haar leven, in haarzelf én in haar spiegelbeeld. Wat is er in hemelsnaam met haar lichaam gebeurd? 'De boel zit anders gerangschikt dan voorheen.' Waar bleven haar dromen en idealen? Hoe verhoudt ze zich tot andere vrouwen, tot mannen, tot haar zonen? En: hoe houd je stand wanneer je tot geen enkele doelgroep meer behoort?

zoeken in:
Annemarie Oster (1942) begon haar carrière als radio omroepster bij de VPRO, werkte mee aan Hadimassa en vele andere televisieprogramma’s en stond op de planken met theatergezelschap Lurelei. Ze was theaterrecensent voor HP/De Tijd, en schreef de boeken Een moeder van niks, Vrouw van de wereld, Sjans!, Hoe moet je kijken? en Een vrouw om achterna te reizen. Wekelijks schreef ze een column voor de Volkskrant. De artikelen uit dit boek verschenen eerder in Elle, Elegance en de Volkskrant.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:39 uur

geplaatst: vandaag om 00:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.