menu

Food for Centaurs: Stories, Talks, Critical Studies, Poems - Robert Graves (1960)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel / Gedichtenbundel
Sociaal

382 pagina's
Eerste druk: Doubleday, Garden City (Verenigde Staten)

Dit is een verzameling van zijn laatstverschenen verhalen, of beter gezegd: anekdotes waarvan vele eerder verschenen in ‘The New Yorker’ over het dorp op het eiland Mallorca waar Graves woont, lezingen, kritische studies en een dertiental nieuwe gedichten: in ‘Twice of the same fever’ bestrijdt Graves de gedachte dat iemand niet twee keer aan dezelfde koorts kan overlijden en meent dat heropstanding zelfs nog erger is dan dood. In ‘Heroes in their prime’ somt Graves een aantal klassieke helden als Theseus, Bellerophon en de Minotaurus op met hun vermeende daden. Het leven in eenzaamheid pent hij neer in ‘The were-man’.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
De titel van het boek verwijst naar de paddenstoelen als niet alleen voedsel voor centauren, maar ook gebruikt als potentieverhogend en hallucinogeen middel in de Eleusische Mysteriën en waarschijnlijk ook bij het opwekken van de trance van het Orakel van Delphi. Met andere woorden: meer dan 2500 jaar geleden was het gebruik van paddo’s al bekend.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:04 uur

geplaatst: vandaag om 14:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.