menu

Die Traumbude: Ein Künstlerroman - Erich Remark (1920)

Alternatieve titel: Het Droomkasteel: Een Kunstenaarsroman

mijn stem
geen stemmen

Duits
Sociaal / Psychologisch

213 pagina's
Eerste druk: Die Schönheit, Dresden (Pruisen)

De schilder en dichter Fritz Schramm is 38 jaar oud en heeft longproblemen. Hij verwelkomt jongeren met artistieke ambities op zijn zolderappartement, de Traumbude. Onder hen zijn de schilder Fried, de jonge Paula (genaamd Paulchen), Trix Bergen, Ernst Winter en Elisabeth Heindorf. Ernst is verliefd op Elisabeth, maar is nog te jong voor de liefde. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd daarna door in Leipzig voor zijn opleiding tot componist en begint daar een affaire met zangeres Lanna Reiners. Elisabeth ontwikkelt zich intussen steeds meer van meisje tot vrouw. Nadat Ernsts affaire abrupt eindigt, keert hij terug naar huis na de dood van zijn vriend Fritz Schramm, waarna hij en Elisabeth zich met elkaar verzoenen.

zoeken in:
Dit boek werd in 1920 uitgebracht en was toen geen succes. Later heeft de auteur de resterende oplage van dit boek bij de uitgever opgekocht en laten vernietigen, omdat hij zelf ook niet tevreden was met het resultaat. Het boek duikt echter later weer op in Nederland en wordt hier in 1931 in het Nederlands vertaald uitgebracht.

avatar van eRCee
Cornelis schreef:
Later heeft de auteur de resterende oplage van dit boek bij de uitgever opgekocht en laten vernietigen,

Oh ironie (in aanmerking nemende wat er later met zijn werk zou gebeuren onder de nazi's).

Gast
geplaatst: vandaag om 07:59 uur

geplaatst: vandaag om 07:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.