menu

Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America - Maggie Haberman (2022)

Alternatieve titel: Maskerademan: De Opkomst van Donald Trump en de Ondergang van Amerika

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie / Politiek

480 pagina's
Eerste druk: Penguin, New York (Verenigde Staten)

Portret van een van de meest gecompliceerde en tegenstrijdige historische figuren van onze tijd. Een strijdlustig, onzeker, eenzaam, onheilspellend en wraakzuchtig man. Slimmer dan zijn critici beweren, killer en berekender dan zijn bondgenoten denken. Een man die zich nestelde in de populaire cultuur, die steun mobiliseerde voor een greep naar de macht, waarvoor hij al dertig jaar geleden het grondwerk verzette en die hem uiteindelijk het presidentschap opleverde dat de Amerikaanse democratie tot aan de rand van de afgrond bracht.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Biograaf legt Donald Trump op de snijtafel - NRC
Geen verslaggever heeft Donald Trump zo lang en zo diepgravend gevolgd als Maggie Haberman van The New York Times. Aan de talloze publicaties die er al zijn over Trump voegt ze met haar biografie Confidence Man nu een boek toe dat er echt toe doet. Trump is volgens haar charmanter en slimmer dan vaak wordt gedacht, maar tegelijkertijd heeft hij volgens haar een verwoestende invloed gehad op de Amerikaanse politiek en samenleving.

avatar van Raspoetin
‘Media legden de stenen van Trumps luchtkasteel’ - NRC
Journalist Maggie Haberman laat in Confidence Man zien hoe de pers Trump als zakenman groot heeft gemaakt. „Hij kreeg vaak het voordeel van de twijfel.”

Gast
geplaatst: vandaag om 11:38 uur

geplaatst: vandaag om 11:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.