menu

Doen Wat Nodig Is om Onze Democratische Rechtsstaat te Beschermen - Dilan Yeşilgöz-Zegerius (2022)

Alternatieve titel: HJ Schoo-Lezing #14

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeënliteratuur / Politiek

64 pagina's
Eerste druk: EW, Amsterdam (Nederland)

Het boek 'Doen Wat Nodig Is om Onze Democratische Rechtsstaat te Beschermen' bevat de volledige en geannoteerde tekst van de veertiende HJ Schoo-lezing die minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius maandag 12 september 2022 uitsprak in debatcentrum 'Rode Hoed' in Amsterdam. Het is een vurig en persoonlijk pleidooi voor het behoud van de democratische rechtsstaat. Bij haar aantreden als minister van Justitie en Veiligheid in kabinet-Rutte IV waren sommigen kritisch, aangezien Yeşilgöz-Zegerius geen jurist is. Dat de VVD-politica als kind met haar ouders uit Turkije had moeten vluchten voor rechteloosheid, werd blijkbaar niet van belang geacht. Terwijl dat een indringende ervaring is, misschien wel gewichtiger voor een minister van Justitie en Veiligheid dan een studie rechten aan een universiteit in het veilige Nederland. Wat dat betreft hoeft het niet te verbazen dat Yeşilgöz-Zegerius in haar HJ Schoo-lezing teruggrijpt op die vlucht uit Turkije en deze heeft gebruikt als fundament voor haar betoog.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De min of meer standaardtoelichting van de uitgever bij de boeken uit deze reeks luidt:
Met de HJ Schoo-lezing beoogt de redactie van EW jaarlijks het politieke seizoen te openen. De lezing, georganiseerd door EW, is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.


De boeken uit deze reeks betreffen een versie met toelichtingen en een register.

De complete 'kale tekst' van de lezing is terug te vinden op de site van de betreffende politieke partij:
HJ Schoo-lezing door Dilan Yeşilgöz-Zegerius - vvd.nl

Of anders voor abonnees op de site van de uitgever (€):
Lees hier de volledige HJ Schoo-lezing van Dilan Yesilgöz terug - EW

Gast
geplaatst: vandaag om 06:46 uur

geplaatst: vandaag om 06:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.