menu

Le Voci della Serra - Natalia Ginzburg (1961)

Alternatieve titel: De Stemmen van de Avond

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Italiaans
Psychologisch

154 pagina's
Eerste druk: Giulio Einaudi, Turijn (Italië)

‘De stemmen van de avond’ is een roman over breekbare mensen. Breekbaar is de ik-figuur, een jonge vrouw, die haar eigen trieste levensverhaal onderbreekt voor een lange episode over de geschiedenis van de Olivetti-dynastie. Even kwetsbaar is de non-conformist en communist Nebbia, die zich afzet tegen de mentaliteit van zijn omgeving. Het verhaal van een familie wordt verteld door middel van de afzonderlijke geschiedenissen van de verschillende ertoe behorende gezinnen. Dit alles tegen de achtergrond van het fascisme en de oorlog.

zoeken in:
avatar van glannestino
3,5
Dit boekje heb ik meegenomen op vakantie naar Italië, om het lekker in de mooie tuin van het vakantiehuisje te lezen. De omgeving zal eraan bijgedragen hebben, maar ik werd helemaal meegevoerd naar het leven in het kleine Italiaanse bergdorpje dat Ginzburg in dit boek beschrijft. In dit bergdorpje wonen slechts een paar mensen die allemaal in dezelfde fabriek werken. Naast de familie van de fabriekseigenaar wonen er bijvoorbeeld ook een Joodse communist en een fascist en nog enkele andere figuren, die allemaal hun eigen levenspad bewandelen. Hun onderlinge verhoudingen vóór de oorlog en na de oorlog worden prachtig in bijzonder sobere stijl beschreven.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 02:29 uur

geplaatst: vandaag om 02:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.