menu

Zjeleznaja Volja - Nikolaj Leskov (1876)

Alternatieve titels: Een IJzeren Wil | Железная воля

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Russisch
Sociaal / Humoristisch

107 pagina's
Eerste druk: Kroegozor (periodiek), Sint-Petersburg (Rusland)

De jonge Duitse ingenieur Hugo Pektoralis reist vanuit Moskou naar de Russische provincie R. alwaar hij de werking van stoommachines en zagerijen moet controleren. Aldaar gaat hij werken bij de kleine luie ondernemer Safronytsj om de taal te leren en uiteindelijk voor zichzelf te beginnen.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,5
Dit verhaaltje begint heel aardig maar zakt langzaamaan weg. Dit is eigenlijk een kluchtje en daar ben ik sowieso nooit heel erg fan van omdat het vaak vis noch vlees is. Niet grappig genoeg, maar ook op dramatisch vlak schiet het dan tekort. Dat is ook hier aan de hand. Echte sfeerzetting zoals veel tijdgenoten dat wel kunnen lukt Leskov helaas niet. De Duitser en de Russische boeren staan natuurlijk symbool voor hun landen in het algemeen maar zijn daardoor soms ook wat karikaturaal waardoor het einde dat meer op het drama gaat zien maar ook altijd een klucht blijft vooral gaat slepen en nul impact heeft. 2,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:54 uur

geplaatst: vandaag om 18:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.